Президентът Ердоган обяви, че износът на Турция е нараснал с

...
Президентът Ердоган обяви, че износът на Турция е нараснал с
Коментари Харесай

Капитан Андреево - най-натовареният търговски граничен пункт...

Президентът Ердоган разгласи, че износът на Турция е повишен с 12,9% до $254,2 милиарда предходната година, което е най-високото равнище за страната до момента.

Ердоган добави, че износът за Европейския съюз се е нараснал с 12% през 2022 година, до момента в който към 10 000 компании са направили първия си експорт през същия интервал.

 АА

По-голямата част от износа се реализира посредством тирове през граничния пункт Капитан Андреево/Капъкуле. Този пункт е един от най-натоварените Граничен контролно-пропусквателен пункт в света по търговски размер, напомнят турските медии. Ето за какво е от витално значимо значение за стопанската система на страната той да е елементарно пристъпен и обработката на товарите там да става оптимално бързо.

Заради лабораторна рецесия в българските митници на границата наскоро имаше големи опашки и стотици камиони бяха принудени да чакат с дни на паркинги в Турция преди граничния пункт Капъкуле до Одрин. С сполучлива колаборация сред турски и български виновни органи тази рецесия беше преодоляна.

 АА

От друга страна, комерсиалният недостиг на Турция се е разширил със 138,4% по отношение на миналата година до $110,19 милиарда през 2022 година, заяви Министерството на търговията на 2 януари, като износът е повишен с 12,9% до $254,2 милиарда, а вносът е скочил с 34,3% до $364,4 милиарда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР