Президентът Емануел Макрон призна, че не е чувствителен към тревогите

...
Президентът Емануел Макрон призна, че не е чувствителен към тревогите
Коментари Харесай

Макрон обеща увеличения на минималната заплата и данъчни облекчения

Президентът Емануел Макрон призна, че не е сензитивен към паниките на елементарните хора и даде обещание нови обществени разноски в опит да усмири протестното придвижване на " жълтите жилетки ", заяви Bloomberg.

В изказване, излъчено в понеделник вечерта по френските ради оти телевизия, той прикани фирмите да платят на служащите си бонус за края на годината, който няма да бъде обложен с налози, също по този начин той даде обещание да приключи облагането на ексклузивен труд и съобщи, че държавното управление ще финансира нарастване на минималната работна заплата (със 100 евро на месец ) и ще отстрани спорния налог върху пенсиите под 2000 евро на месец.

" Чувствам в доста връзки, че гневът на жълтите жилетки е оневинен ", сподели той в първото си обществено изказване от седмица. Франция е изправена пред " положение на социално-икономическо изключително състояние ", добави той.

 Франция към този момент е страната с най-високи налози в света
Франция към този момент е страната с най-високи налози в света

Данъчната тежест във Франция доближи цели 46,2% от Брутният вътрешен продукт

Планът на Макрон за трансформиране на Франция в по-гъвкава, конкурентоспособна и високотехнологична стопанска система, подобаваща за 21-ви век, е изложен на риск, защото среща опозиция от придвижването на " жълтите жилетки ". Първите индикации от деятели са, че митингите ще продължат макар усилиятана президента.

`Голяма крачка`

" Той хвърля пясък в очите ни, не мисля, че това ще завладее французите ", съобщи Христоф Шаленкон, уредник от южната част на Франция, по малкия екран LCI. Джереми Климент, различен водач на придвижването, съобщи, че обещаниета са " позитивни, това е огромна крачка напред ", само че те към момента не се адресират нужните по-дълбоки промени.


" Жълтите жилетки " удариха стопанската система на Франция

Протестното придвижване е изключително унищожително за няколко бранша тъкмо преди празниците

Протестиращите, които блокират пътищата покрай Страсбург, Тулуза и Орлеан, обявиха пред кореспонденти на френските медии, че ще поддържат блокадите си.

Говорителите за извънредно десните " Национален общ брой " и извънредно лявата " Непокорна Франция ", двете партии, които най-енергично се пробваха да се възползват от митингите, също обявиха, че ограниченията са незадоволителни, както и ръководителят на един от двата най-големи съюза на Франция.

" Президентът не разбра нищо от гнева там на улиците ", съобщи водачът на синдикалната организация General Confederation of Labour (Confédération générale du travail, или CGT) Филип Мартинес.

Преброяване на разноските

Макрон не сподели какъв брой ще костват ограниченията като цяло, макар че спомагателните пари за служащите, които са на минимална заплата, ще обиден 1,6 милиона души. Това и неналичието на налог върху ексклузивен труд ще бъдат въведени при започване на годината, не наложително на 1 януари.

Френският бюджетен недостиг към този момент се чака да доближи 2,8% през идната година, покрай 3-процентовата граница, наложена на страните от еврозоната. А тази прогноза пристигна преди държавното управление да отдръпна нарастването на налога върху горивата, планувано за идната година, и размириците да отслабят растежа. Допълнителните разноски могат да слагат европейските бюрократи в неловката обстановка да желаят, сходно от Италия и от Франция да реализира недостиг, по-малък от 2%.

 Франция против Италия в състезание за най-лош бюджет за 2019 година
Франция против Италия в състезание за най-лош бюджет за 2019 година

По-различна ли е Франция от Италия във връзка с фискалната си политика?

Нарастването на минималната работна заплата със 100 евро съставлява обединяване на всички бъдещи нараствания, планувани от януари до октомври 2021 година

Движението на " жълтите жилетки " стартира при започване на ноември с митинги против възходящите разноски за гориво, породени частично от налозите върху въглерода, наложени от Макрон. След това то се реалокира в обществените мрежи и като набра скорост, поддръжниците започнаха на 17 ноември да блокират пътищата.

Тъй като демонстрациите набраха мощ, техните претенции също се разшириха, като се трансфораха в по-широка реакция против падащият витален стандарт и ръководството на самия Макрон. Протестното придвижване няма водач и отхвърля да се асоциира с политическа партия.

Избран за петгодишен мандат с болшинство в Народното събрание и без междинни избори Макрон би трябвало да е безвредна за момента. Но способността му да продължи с амбициозната стратегия за промени, ще зависи от това по какъв начин обществеността реагира на изказването в понеделник вечер.

Макрон одобри, че в предишното може да е изглеждал безразличен. " Възможно е да съм ви предиздвикал да мислите, че не споделям паниките ви, че целите ми са други ", сподели той. " Може би съм споделил думи, които са нараняват. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР