Президентът е натоварен с комункационна власт. Най-силното му оръжие е

...
Президентът е натоварен с комункационна власт. Най-силното му оръжие е
Коментари Харесай

Политолог: Радев откри предизборната си кампания, но не е ясно точно за кои избори

Президентът е претрупан с комункационна власт. Най-силното му оръжие е това, което приказва. Може да се каже, че през днешния ден използва едно от оръжията си от тежката артилерия. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия политологът Анастас Стефанов във връзка днешното послание към народа на държания глава, в което Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на разгласи, че снема доверието си от държавното управление.

Приемаме, че това изгаря мостовете сред президенството и Министерски съвет от една страна и към парламентарната група на ръководещите, от друга, добави той.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3 "

Още от началото на своя мандат Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на малко или доста е опозиционно надъхан. Сега някак си в много краен вид официализира позицията си. Не е инцидентен фактът за какво в този момент избира да снеме недоверието си. От една страна, не можем да изключваме позицията, в която беше подложен президентът Радев с изнесеното от прокуратурата. Второ, в част от изявлението се прокрадна лек колорит за нарушване на цивилен свободи и права. Преди седмица президентът изпадна в отбранителна позиция. Когато влезеш в пояснителен режим, малко или повече ставаш част от статуквото, което не е позитивно за Радев. И тук би трябвало да търсим част от аргументите за това послание – новия подтекст, в който към този момент е цялото политическо пространство, съобщи Стефанов.

Борисов отговори на Радев: Ясен разединител на нацията! Нямаме никакви допирни точки с него

Не е свръхспекулативно да мислим, че на "Дондуков 2 " се борави с 2-3 хипотези за година напред. Хипотетично казано, с това послание към народа президентът импровизирано откри предизборната си акция, само че не е ясно тъкмо за кои избори, разяснява политическият анализатор.

По думите му ескалацията на напрежението може да докара до повече спорове. Това изгаряне на мостовете не е потребно за политическия, икономическия и публичния живот на страната, уточни още Анастас Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР