Президентът Доналд Тръмп обяви, че от 5 юни САЩ прекратяват

...
Президентът Доналд Тръмп обяви, че от 5 юни САЩ прекратяват
Коментари Харесай

Доналд Тръмп прекратява на 5 юни търговските привилегии за Индия

Президентът Доналд Тръмп разгласи, че от 5 юни Съединени американски щати приключват преференциалното си комерсиално отношение към Индия, съобщи Ройтерс.

"Прецених, че Индия не е подсигурила на Съединени американски щати, че ще дава обективен и допустим достъп до пазарите си ", съобщи Тръмп.

Той беше оповестил още през март решението си да извади Делхи от Общата система за преференции на Съединени американски щати, а датата 5 юни последва приключването на 60-дневния осведомителен период. Индия е най-облагодетелстваната страна от Общата система за преференции, която разрешава преференциален безмитен импорт от азиатската страна в размер на до 5,6 милиарда $.

Индийски представители загатнаха за опция да бъдат въведени по-високи мита върху вноса на над 20 артикули от Съединени американски щати, в случай че Тръмп изключи Делхи от системата. На 3 май 24 членове на американския Конгрес изпратиха писмо до държавното управление на Съединени американски щати, в което го приканиха да не отстранява достъпа на Индия до Общата система за преференции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР