Президентът Доналд Тръмп напразно се опита да накара губернатора на

...
Президентът Доналд Тръмп напразно се опита да накара губернатора на
Коментари Харесай

Тръмп вече играе грубо! Притиска губернатора на Джорджия за изборните резултати

Президентът Доналд Тръмп на вятъра се опита да накара губернатора на Джорджия да свика специфична сесия на щатското Законодателно заседание за разискване на резултатите от президентските избори в щата.

Тръмп и губернатор Брайън Кемп са разговаряли по телефона през вчерашния ден единствено часове преди Тръмп да се яви на протест във Валдоста, Джорджия. Той изискал от Кемп да свика изключителната сесия, окето губернаторът отказал, съобщи Асошиейтед прес, като цитира представител на щатските управляващи.

Източник от Белия дом удостовери информацията, публикувана първо от " Вашингтон пост ", предава Българска телеграфна агенция.

Според туит от губернатора Тръмп също така изискал от него разпореди одит на подписите върху пликовете с бюлетините, подадени по пощата в щата на президентските избори. Кемп написа в Туитър: " Както споделих на президента тази заран, аз обществено приканих за одит на подписите три пъти, с цел да се възвърне доверието в нашия избирателен развой и да се подсигурява, че са преброени единствено законни гласове ".

Но рекомендацията е всичко, което губернаторът може да направи - той няма власт да заповяда подобен одит, отбелязва АП и припомня, че одит беше иницииран от щатския секретар Брад Рафенспъргър и той докара до цялостно наново преборяване на ръка, което удостовери успеха на Джо Байдън в щата.

Вотът в Джорджия беше заверен в интерес на Байдън и доказан от щатските републикански изборни чиновници като заслужено създаден и преброен.

Тръмп отговори на Кемп в Туитър, като съобщи: " Но вие по този начин и не постигнахте верификация на подписите! Вашите хора отхвърлят да създадат това, което желаете от тях. Какаво крият? Поне неотложно поискайте Специална сесия на Законодателното заседание. Това можете елементарно да извършите, и то незабавно ".

Туитът беше качен, до момента в който Тръмп напускаше Белия дом, с цел да замине за Джорджия, където Републиканската партия води акция, с цел да избави болшинството си в Сената. Републиканците се надяваха, че президентът ще посвети силата си на убеждаването на техните последователи да гласоподават на двата балотажа в щата на 5 януари, в които сенаторите Дейвид Пердю и Кели Лофлър се пробват да се преборят с демократическите претенденти Джон Ософ и Рафаел Уорнък и да запазят Сената под републикански надзор.

Но остава отворен въпрос дали първият следизборен политически протест на Тръмп ще бъде задача да помогне на партията си или на себе си. Републиканците биха желали той да се концентрира върху вота на 5 януари и да насърчи техните гласоподаватели да гласоподават, само че се тревожат, че той подклажда толкоз доста съмнение към изборите в Джорджия, че гласоподавателите ще решат, че системата е манипулирана и няма да гласоподават на двата балотажа, разяснява АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР