Президентът Доналд Тръмп нападна посланика, който даде показания в разследването

...
Президентът Доналд Тръмп нападна посланика, който даде показания в разследването
Коментари Харесай

Тръмп за посланика на САЩ в Украйна: Отказа да закачи снимката ми в посолството

Президентът Доналд Тръмп атакува посланика, който даде показания в следствието за импийчмънт , потвърждавайки, че тя е отказала да окачи фотографията му в посолството на Съединени американски щати в Украйна , оповестява БиБиСи.

Тръмп изясни в утринното шоу на " Фокс нюз ", че някогашният дипломат Мари Йованович, че " не искаше да сложи моята фотография в посолството " в Украйна. Йованович свидетелства предходната седмица, че е уволнена поради " погрешни изказвания " от хора със " съмнителни претекстове ".

Тя бе един от 12-те очевидци, които дадоха показания през последните две седмици в следствието за импийчмънт, за хипотетична корист с власт от президента. В телефонно позвъняване до предаването в петък сутринта, Тръмп дефинира Йованович като " онази дамата " и разяснява, че е чул доста " неприятни неща за нея ".

" Този дипломат, за който всички споделят, че е толкоз прелестен, няма да окачи моята фотография в посолството. Тя дава отговор за посолството, а лиши към година и половина, две години . " Той добави, че персоналният му юрист Руди Джулиани " не споделя положителни неща " за нея.

" Тя сподели неприятни неща за мен , няма да ме пази и имам право да сменя посланика . Стандартът е да поставите фотографията на президента на Съединени американски щати в посолството. Така че това не е ангел, тази жена, ОК ? ", разяснява Тръмп.

Не за първи път президентът нападна Йованович.
 Уволнената посланичка на Съединени американски щати в Украйна видя съгласувана акция против себе си
Уволнената посланичка на Съединени американски щати в Украйна видя съгласувана акция против себе си

Сюжетът е част от процедурата по импийчмънт против Тръмп

Републиканският президент я нападаше в " Tуитър ", до момента в който тя свидетелстваше предишния петък - ход, който демократите дефинират като опасност на очевидци.

Дипломат от кариерата, Йованович е отзована като американски дипломат в Киев през май , два месеца преди телефонно позвъняване сред Тръмп и украинския президент Зеленски, което е в основата на следствието в Конгреса.

Президентът употребява забележителна част от телевизионното си изявление в петък, обсъждайки доктрина на конспирацията, че Украйна, а не Русия, се намесва в президентските избори в Съединени американски щати 2016 .

Тези изказвания бяха маркирани като " фиктивен роман " от очевидеца по импийчмънта , някогашния чиновник на разузнаването в Белия дом и специалиста по Русия Фиона Хил .
 Фиона Хил: Защитниците на Тръмп да спрат да лъжат за Украйна
Фиона Хил: Защитниците на Тръмп да спрат да лъжат за Украйна

Лъжите им обслужват Кремъл…

Тръмп загатва " дълбоката страна " няколко пъти пред " Фокс и другари " и неведнъж твърди, че Украйна е желала той да загуби изборите през 2016 година.

" Не забравяйте - Украйна ме намрази . Те бяха против мен на изборите, желаеха Хилари Клинтън да завоюва . Когато завоювах, внезапно станаха толкоз положителни, че трябваше да компенсират ", изясни президентът на Съединени американски щати.

В четвъртък Хил в действителност сподели, че украински чиновници са говорили надменно за Тръмп , само че единствено тъй като са очаквали Хилари Клинтън да завоюва Белия дом.

Тя предизвести да не се разпространяват " политически подправени неистини ", които се стремят да слагат под подозрение хипотетичната интервенция на Русия в американските избори.

В своето изявление в петък Тръмп отбрани решението си да изпрати Джулиани в Украйна . Той сподели, че някогашният кмет на Ню Йорк " е огромен герой против престъпността " и " именита фигура ". " Когато си имате работа с корумпирана страна, Руди Джулиани получава компетенции, поради репутацията си ".
 Тръмп пожела развой по импийчмънт в Сената на Съединени американски щати
Тръмп пожела развой по импийчмънт в Сената на Съединени американски щати

Искал " лудия " Адам Шиф да дава показания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР