Президентът Доналд Тръмп използва първата си реч За състоянието на

...
Президентът Доналд Тръмп използва първата си реч За състоянието на
Коментари Харесай

Тръмп: За една година създадохме 2,4 милиона работни места

Президентът Доналд Тръмп употребява първата си тирада " За положението на съюза ", с цел да си припише заслугата за икономическите триумфи на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

„ От изборите ние създадохме 2,4 милиона работни места, в това число 200 000 единствено в индустриалното произвеждане. След години на застоялост на заплатите, най-накрая виждаме повишаващи се хонорари ”, сподели Тръмп.

По думите му фондовият пазар " чупи връх след връх ", съобщи Асошиейтед прес.

Той даде обещание също така, че от другия месец милиони американци ще стартират да носят у дома още по-високи заплати, с помощта на всеобщите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 година.

По думите му всеки федерален $ би трябвало да бъде ръководен посредством партньорство със щатските и локалните управляващи, привличайки и вложения от частния бранш, където е подходящо, съобщи Асошиейтед прес.

Освен това законопроектът за инфраструктурата би трябвало също да усъвършенства процеса на утвърждение и лицензиране, свеждайки го до две, даже една година.

Доналд Тръмп прикани всички американци и по-специално републиканците и демократите към единение, съобщи Франс прес.

„ Тази вечер аз приканвам всички нас да загърбим различията си, да потърсим допирна точка и да съберем единството, което ни е нужно, с цел да осъществим волята на хората, които са ни избрали, с цел да им служим ”, съобщи Тръмп,.

„ Това е нашият нов американски миг. Никога не е имало по-добро време да се стартира реализирането на американската фантазия. Съюзът е мощен, тъй като американският народ е мощен ”, сподели президентът.

„ Аз апелирам и двете партии да се обединят, с цел да ни дадат безвредната, бърза, сигурна, надеждна и съвременна инфраструктура, от която нашата стопанска система има потребност и нашият народ заслужава ”, сподели той.

Президентът прикани за компромис сред републиканци и демократи, който да разреши Конгресът да одобри законопроекта за генерирането на минимум 1,5 трилиона долара  за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни планове.

Докато Тръмп призоваваше за двупартийно съдействие, доказателството за дълбокото разделяне сред партиите беше явно, отбелязва Ройтерс. Почти всички демократи стопираха да ръкопляскат секунди откакто президентът влезе в залата на Камарата на представителите.  Докато половината от публиката бурно ръкопляскаше, изправяйки се на крайници, по време на речта, другата половина седеше мрачна и неподвижна, в море от черно облекло, съобщи Асошиейтед прес.

Първата дама Мелания Тръмп, облечена с костюм с панталон от Диор, беше посрещната със мощни овации, до момента в който заемаше мястото си.

Републиканците приветстваха с аплодисменти, когато Тръмп говореше по какъв начин Америка е велика още веднъж и за успеха си с данъчната промяна, до момента в който демократите съвсем не реагираха, въпреки че се включиха в аплодисментите при споменаването на спасителите при бедствия и военните ветерани.

Президентът употребява историите на елементарни хора, с цел да илюстрира тематиките в посланието си. Той стартира с прослава за Ашли Лепърт, офицер от Бреговата защита, който бе на борда на един от първите хеликоптери, пристигнали на място в Хюстън по време на урагана Харви. Президентът загатна и пожарникаря Дейвид Далбърг, избавил десетки деца, попаднали в огнен капан в летен лагер по време на горските пожари в Калифорния.   

Тръмп илюстрира изгодата от данъчните съкращения, представяйки притежатели на дребни бизнеси от Охайо. По думите му Стив Шулц и Санди Кеплингър влагат спестените средства, с цел да наемат нови служащи и уголемяват бизнеса си с помощта на данъчната промяна. Освен това той изключително похвали 12-годишния Престън Шарп от Калифорния, стартирал акция за слагане на американски национални флагове на гробовете на ветерани.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР