Президентът Доналд Тръмп иска от Конгреса на САЩ допълнителни 8,6

...
Президентът Доналд Тръмп иска от Конгреса на САЩ допълнителни 8,6
Коментари Харесай

Тръмп иска от Конгреса 8,6 млрд. долара за гранична стена

Президентът Доналд Тръмп желае от Конгреса на Съединени американски щати спомагателни 8,6 милиарда $ в понделеник, за да се заплати за стената, която той даде обещание да построи на южната граница с Мексико за битка с противозаконната имиграция и трафика на опиати, разясняват осведомени с бюджета за 2020 година пред " Ройтерс ".

Искането е шест пъти по-голямо от това, което Конгресът е отделил за гранични планове във всяка от последните две фискални години , и 6% повече от това, което Тръмп е усвоил, като се базира на незабавни пълномощия тази година.

Демократите, които се опълчват на стената като ненужна и неморална , управляват Камарата на представителите на Съединени американски щати, което прави невероятно настояването на републиканския президент да завоюва в Конгреса. Републиканците управляват Сената.

Предложението идва по време на борба с Конгреса по отношение на финансирането на стената, което докара до 5-седмично отчасти закриване на федералното държавно управление , което завърши през януари.

Независимо от това дали Конгресът го одобри , настояването за бюджет може да помогне на Тръмп за президентската конкуренция през 2020 година, а той желае да бъде избран отново .

" Изграждане на стената " е едно от обещанията в първата му кандидатура през 2016 година " Завършване на стената " към този момент е характерност на неговата акция за преизбиране .

" Това дава опция на президента да каже, че е извършил уговорката си да получи действен надзор на югозападната граница ", разяснява чиновник на администрацията, по отношение на бюджетното искане.

" Осигурили сме пътя на деяние и тактиката, и желаеме да приключим работата. Въпросът е дали Конгресът ще ни разреши да приключим работата ", добавя различен чиновник от администрацията.

Необходимо е законодателството за финансиране да бъде признато преди 1 октомври - началото на федералната фискална година 2020 - или държавното управление ще бъде затворено още веднъж.

Ако Конгресът и Белият дом не съумеят да се спогодят за унищожаване на наложителните предели за разноски, избрани в закон от 2011 година, ще стартира да работи внезапно понижаване на броя на стратегиите , което би имало безредни стопански последици .
 Демократите внесоха резолюция за блокиране на стената на Тръмп
Демократите внесоха резолюция за блокиране на стената на Тръмп

Сената също приготвят резолюция за анулация на изключителното състояние на Тръмп

Администрацията не е пресметнала средствата от 2019 година, само че съгласно формалните управляващи междинните разноски са към 25 милиона $ на миля (1,6 километра ).

8,6 милиарда $ в препоръчаното финансиране на стената за фискалната 2020 година и ще включват 5 милиарда $ от бюджета на Министерството на вътрешната сигурност, 3,6 милиарда $ от военния бюджет на Пентагона . Бюджетното предложение ще включва още 3,6 милиона $ във военно строително финансиране, с цел да се компенсират всички планове , забавени от стената, изясняват публични представители.

Министерството на вътрешната сигурност е една от дребното предпочитани области в бюджетния проект на Тръмп, който се стреми да понижи финансирането за доста стратегии, които не са отбранителни .

Тръмп ще предложи общо 5% нарастване на бюджета на Министерството на вътрешната сигурност през бюджетните 2019 бюджетни заеми, в това число 3,3 милиарда $, или 22% повече за митниците и граничната отбрана, и 1,2 милиарда $ за имиграционно и митническо осъществяване, 16% нарастване, допълват публични лица.

Бюджетното предложение включва проект за наемане на повече от 2800 чиновници в региона на правоприлагането и поддръжката на организациите и 100 екипа за съдии по въпросите на имиграцията , оповестиха чиновници.

Тръмп е изправен пред политически и правосъдни борби , с цел да обезпечи парите, които желае за настоящата финансова година. Много депутати упрекнаха Тръмп, че е превишил конституционните си пълномощия , като е оповестил изключителна обстановка , с цел да обезпечи средствата.

Парламентът към този момент гласоподава за анулация на изключителната обстановка и Сенатът евентуално ще направи същото тази седмица .

Очаква се Тръмп да наложи несъгласие на резолюцията .

Коалиция от щатски държавни управления, водена от Калифорния , е завела дело против Тръмп, с цел да блокира незабавния ход , макар че специалистите настояват, че правосъдните каузи са изправени пред сложен път.
 Тръмп: Стената се строи по един или различен метод
Тръмп: Стената се строи по един или различен метод

Даже заприказва за " стени "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР