Президентът Джо Байдън ще обяви назначаването на Лин Малерба, доживотният

...
Президентът Джо Байдън ще обяви назначаването на Лин Малерба, доживотният
Коментари Харесай

The Hill: Байдън назначава жена-индиански вожд за ковчежник на САЩ

Президентът Джо Байдън ще разгласи назначението на Лин Малерба, доживотният водач на племето Мохеган и първият индианец, който ще служи като ковчежник на Съединени американски щати, оповестява американското издание The Hill .

В изказване Министерството на финансите се споделя, че Малерба, която преди този момент е служила в Консултативния комитет по племената на департамента, също ще надзирава Службата по въпросите на племената и локалните поданици, новосъздадена организация, която ще разполага с личен състав, който ще поддържа връзка непосредствено с племената и ще бъде център за племенната политика.

Името й ще бъде първият автограф върху американската валута, принадлежащ на локална жена и родов лидер в историята на Съединени американски щати.

Малерба ще следи и монетния двор на Съединени американски щати, Форт Нокс, и ще работи в тясно съдействие с Федералния запас като връзка.

Министърът на финансите Джанет Йелън, която възнамерява посещаване в индианския резерват Роузбъд в Южна Дакота във вторник като първият член на кабинета на този пост, който ще направи това, поздрави Малерба, като означи, че назначението й ще бъде от изгода за икономическите благоприятни условия в племенната общественост.

„ Дълбока чест е за мен, че вождът Малерба ще служи като ковчежник на нацията и ще оглави новата работа на отдела по племенни и локални въпроси. Това е с историческо предопределение “, означи Йелън в изказване.

Миналата година Министерството на финансите сътвори това, което назовава родов екип, като част от напъните си за възстановяване на връзките с племенните народи в страната и подкрепяне на администрирането на 30 милиарда $ в стратегии, ориентирани към индианците, като част от американския избавителен проект за битка с пандемията.

Малерба, която стана първата жена, която служи като водач на племето си през 2010 година, изрази своята признателност, че е назначена за нов ковчежник на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР