Президентът бързо издава указ за гласуване на проектокабинетаМоята основна цел

...
Президентът бързо издава указ за гласуване на проектокабинетаМоята основна цел
Коментари Харесай

Николай Габровски: Можем веднага да започнем с бюджета и стабилизирането на цените

Президентът бързо издава декрет за гласоподаване на проектокабинета

„ Моята съществена цел е да се деескалира напрежението и да се влезе в по-нормален звук на диалог сред политическите сили. Трябва да излезем от борбата и да тръгнем дружно към главните цели, които сме си сложили за превъзмогването на рецесията, в която се намираме. “

Това съобщи претендентът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски пред президента Румен Радев, съобщи.

„ Убеден съм, че кабинетът, който предлагам, е кадърен да ни изведе от рецесията. Всички експерти са доста добре познати в професионалните среди. Те са с построена кариера и са минали през всички стъпала на съответните структури “, сподели още той.

„ Работили са на виновни и високи постове и доста бързо и дейно, без да губим време, можем да се заловим с гласоподаване на бюджет, инфлация, стабилизиране на цените, Плана за възобновяване и резистентност, Шенген и еврозоната “, уточни проф. Габровски и акцентира, че експертите, които предлага, са отдалечени от политическите партии.

Президентът Румен Радев поздрави проф. Габровски за това, че е извършил поетия ангажимент за мандата в период, и съобщи, че още през днешния ден ще издаде декрет, с който ще предложи на Народно заседание да гласоподава проектокабинета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР