, президент на Грузия в периода 2004-2007 г. и 2008-2013

...
, президент на Грузия в периода 2004-2007 г. и 2008-2013
Коментари Харесай

Саакашвили обяви гладна стачка от болницата, където в момента излежава присъдата си


, президент на Грузия в интервала 2004-2007 година и 2008-2013 година, разгласи гладна стачка. В момента той се намира в болница, където излежава присъдата си. беше наказан задочно за корист с власт и прикриване на закононарушение. Когато се прибра от Украйна в Грузия, беше задържан.

Причината за стачката е, че службата за осъществяване на наказванията не му е разрешила да взе участие посредством видеовръзка на правосъдно съвещание, на което съдът да се произнесе по молбата му за освобождение по здравословни аргументи, предадоха международните организации.

„ Днес ми беше отказано най-основното право - да участвам на личния си правосъден развой. Това е нарушаване на всички грузински и интернационалните права. Затова се постанова да прибегна до последна форма на митинг - гладна стачка. Всяко присмиване и оскърбление има граница “, написа Саакашвили в писмо, което беше прочетено от юриста му.

Говорителят на службата за осъществяване на наказванията към министерството на правораздаването на Грузия сподели, че болничното заведение, в която се намира Саакашвили не разполага със съответните механически средства. В резултат на това чуването беше отсрочено за 22 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР