Презентация на хореографската лаборатория на Юлиан Вебер с артистите Галина

...
Презентация на хореографската лаборатория на Юлиан Вебер с артистите Галина
Коментари Харесай

Национална галерия международен фестивал за съвременен танц и пърформанс Antistatic и Гьоте-институт представят Moving in Squares


Презентация на хореографската лаборатория на Юлиан Вебер с артистите Галина Борисова, Станислав Генадиев, Виолета Витанова, Зорница Стоянова и Войн де Войн


Представяне на 15 май, неделя, от 15:00 до 17:00 часа в Квадрат 500, пл. „ Св. Александър Невски ", ул. „ 19-ти февруари " № 1

" Moving in Squares " e взаимна хореографска лаборатория, част от платформата „ Без отдалеченост " към плана " Life Long Burning " - за устойчива екосистема на актуалния танц в Европа, съфинансиран от Програма „ Творческа Европа " на Европейския съюз.

Тазгодишната стратегия на просветителната платформа „ Без отдалеченост " подхваща метод, ориентиран към артикулирането на разговор сред изпълнителските и образните изкуства. В рамките на програмата немският хореограф Юлиан Вебер работи с артистите Галина Борисова, Станислав Генадиев, Виолета Витанова, Зорница Стоянова и Войн де Войн в търсене на пресечни точки сред тялото и танца, с творби на изкуството от непрекъснатата сбирка на Национална изложба в Квадрат 500. Резултатите от танцовата лаборатория ще бъдат показани пред публиката под формата на танцови миниатюри и пърформанси, поставящи под въпрос понятията тяло, статуя и живопис.

Пърформансите в несценични пространства (музеи, галерии) имат забележителна роля за актуалните изпълнителски изкуства и танцовия дискурс от 1960-те, само че с дребни изключения тази процедура не е известна измежду огромната част от българските музеи. Поради това планът " Moving in Squares ", си слага задачата да предефинира границите сред образно и перформативно, сред история и настояще и да предложи ново прекарване и опит, както за артистите, по този начин и за публиката и експозиционните пространства.

Участниците в лабораторията на Юлиан Вебер в Националната изложба избраха творби от нейната сбирката и от художниците: Ренато Гутузо (1912 - 1987), Николай Абрашев (1897-1977), Петър Дочев (1934 - 2005), Динко Стоев (р. 1958) и Десислава Минчева (р. 1956).

Билети ще се продават на касата на Национална галерия/Квадрат 500 в деня на представянето на резултатите от лабораторията на Юлиан Вебер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР