През зимата денят е по-къс, навън е студено, двигателната ни

...
През зимата денят е по-къс, навън е студено, двигателната ни
Коментари Харесай

Три правила за добро здраве през зимата

През зимата денят е по-къс, на открито е студено, двигателната ни интензивност е лимитирана, само че в същото време постоянно посягаме към висококалорични храни, богати на захар и мазнини. Това не съхранява здравето ни, а в противен случай - нарушава имунитета ни. Има няколко изпитани правила за запазване на имунитета и тонуса през тази част от годината.

1. Приемайте задоволително течности

Приемът на течности поддържа организма хидратиран, което спомага за естественото му действие и осъществяване на всички процеси в него в норма и извеждане на образувалите се отпадъчни артикули и отрови при обмяната на веществата.

Най-здравословната течност си остава водата. Друг вид е чаят. Универсален образец за подобен е зеленият чай, поради богатото си наличие на антиоксиданти. Още по-полезен е белият чай. Други подобаващи са: ройбос, женшен, ехинацея, шипка, бъз, липа, мащерка, анасон, салвия, мента.

2. Спете задоволително

Сънят е не просто отмора, той е нужен на организма, с цел да се възвърне от провалите, нанесени денем от дейното му действие. Пренебрегнем ли го, той няма да може да поправи дефектите в системите си, да отстои съответно на нездравословните фактори, получава се струпване на отрови, спад на имунитета и податливост към болести и изява на заложените предразположености.

3. Избягвайте непотребната консумация на захар и бързоусвоими въглехидрати

Освен че те благоприятстват натрупването на спомагателни килограми, захарта и рафинираните брашна потискат функционалностите на имунната система. Тези артикули основават удобни условия в организма за активността на вирусите, с които изключително постоянно се сблъскваме през зимата. За препоръчване е, с цел да се задоволи желанието за сладко, да се употребяват плодове. Друг подобаващ артикул е черният шоколад, с най-малко 70% наличие на какао.

Източник: www.puls.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР