През Закона за изменение и допълнение на Закона за железопътния

...
Коментари Харесай

Манолова: Това не е парламент, това е кочина |

През Закона за изменение и допълнение на Закона за железопътния превоз, импортиран от Министерския съвет, се прави изменение в Закона за обществените предприятия и в Закона за публичните поръчки и други, като се дава право на основните секретари на Бойко Борисов, Румен Радев и Цвета Караянчева (МС, президента и НС) да получават бонуси за присъединяване в бордове на държавни предприятия.

Това заяви ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в обява във Facebook във връзка импортирани промени в Закона за железопътния превоз.

Припомняме, че през Преходни и заключителни разпореждания в Закона за Данък добавена стойност към този момент бяха направени промени в Закона за държавния чиновник и в Кодекса на труда, с които пък се разреши на висшите държавни чиновници да получават коледни
бонуси, считано от незабавно.

Става дума за съвършено готова скица – анулира се възбраната за държавните служители през Закона за Данък добавена стойност и се отстранява възбраната за основните секретари посредством Закона за железопътния превоз, тъй че всички те да получат парче от баницата броени месеци преди постоянните избори. Министерският съвет и персонално Борисов, като министър председател, е в „ игра " с депутатите от ГЕРБ и няма оправдания за дейностите нито на Министерски съвет, нито на Менда Стоянова, която внесе порочните ремонти в Закона за Данък добавена стойност, разяснява Манолова във връзка следващите скандални промени.

В претекстовете към измененията в Закона за железопътния превоз е ясно написано, че инсталирането в бордове против тлъсти хонорари важи за основните секретари на Народното събрание, на президента и на Министерския съвет, основните и административните секретари в изпълнителната власт, непрекъснатият секретар на Министерството на външните работи и непрекъснатият секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица.

Това е в нарушаване с разпореждания в Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Закона за обществените предприятия, Кодекса на труда, Закона за държавния чиновник и Закона за обществените финанси, съгласно които нито основните секретари, нито ръководителите на бюджетни организации, нито възложителите на публични поръчки могат да вземат участие в бордове, а в случай че някои от тях по някой от законите вземат участие – да получават пари за това. В последната близо година се получава каскада от законови промени за легализиране на тлъсти
бонуси, заплащания и други хонорари на определен кръг от привилегировани лица и то по самодейност на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов, означи Манолова.

Това не е парламент, това е кочина. Поведението на народните представители, ГЕРБ и Борисов е намерено „ против " ползите на народа и то часове, откакто приканиха народа „ дружно " с тях да наложи локдаун на страната. Докато хората умират без лекарска помощ, без кола за спешна помощ и оставени без болнични кревати, Министерският съвет на Борисов узаконява през Закона за железопътния превоз обеден грабеж на народа през бордовете, а ГЕРБ посредством Менда Стоянова и Закона за Данък добавена стойност доузаконява и коледните
бонуси на калинките на ГЕРБ. Позор!, разяснява Мая Манолова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР