През юни в Италия ще се проведат четири бизнес форума

...
През юни в Италия ще се проведат четири бизнес форума
Коментари Харесай

Четири бизнес форума в Италия ще рекламират страната ни

През юни в Италия ще се проведат четири бизнес форума с българско присъединяване.

В петък се срещнаха министърът на стопанската система Емил Караниколов и Мария Луиза Мерони, ръководител на Конфиндустрия България и разискаха провеждането на събитията. Целта на форумите ще бъде да се сътвори платформа за взаимосътрудничество сред двете страни.

Мерони изрази предпочитание да се разпространява България като дестинация за вложения и за правене на бизнес измежду италианските бизнесмени. Бизнес форумите ще бъдат извършени в Рим, Милано, Торино и Бари като възможна бизнес дестинация за среща на евентуалните вложители. Министър Караниколов уточни, че отдаваме предпочитано значение на задълбочаването на комерсиално –икономическите връзки с Италия, като наш обичаен и стратегически сътрудник.

По време на срещата бяха разисквани още въпроси свързани с работната мощ в страната. Министърът на стопанската система посочи, че българското държавно управление работи интензивно по поетите си задължения, а точно – промени в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Той акцентира, че са облекчени процедурите за висококвалифицирани експерти, както и че са направени интернационалните спогодби за импорт на работна мощ от страни, в които има български малцинства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР