През юли икономическото и бизнес доверие в еврозоната продължи да

...
През юли икономическото и бизнес доверие в еврозоната продължи да
Коментари Харесай

Икономическото доверие в еврозоната пада, доближава се до 3-годишно дъно

През юли икономическото и бизнес доверие в еврозоната продължи да се намалява към ново близо тригодишно дъно вследствие на утежняване на мениджърските настройки в индустрията, в областта на услугите, в търговията на дребно и в строителството, демонстрират резултати от последно изследване на Европейската комисия. Днешните данни на Европейска комисия са следващ знак за продължение на икономическата уязвимост в еврозоната и при започване на третото тримесечие на актуалната година и доказателство, че ЕЦБ ще би трябвало да предприеме нови стимулиращи стопанската система и инфлацията ограничения на идващото си съвещание през септември, предава БНР.

Индексът, измерващ икономическото доверие в еврозоната, се намали през юли до 102,7 пункта от 103,3 пункта през юни и при упования на финансовите пазари за спад до 102,6 пункта. Това съставлява най-ниско равнище на показателя от март 2016-а година.

Негативно въздействие върху настройките през настоящия месец оказва утежняването на бизнес доверието във всички значими стопански браншове при едва усъвършенстване само на потребителското доверие.

Европейската комисия регистрира съществено утежняване на бизнес доверието в Германия (спад с 2,4 пункта) при застоялост във Франция и усъвършенстване в останалите три водещи стопански системи в еврозоната - Холандия (повишение с 1,7 пункта), Италия (с 1,4 пункта) и Испания (с 0,6 пункта).

Индексът, определящ бизнес климата в еврозоната, който е знак за етапа на настоящия бизнес цикъл, се намали внезапно през юли до -0,12 пункта от 0,17 пункта през юни, достигайки най-ниско равнище от септември 2013-а година. Според Европейска комисия четири от пет съставни елементи, влизащи в този бизнес климат показател, бележат намаления, като утежняване има в мненията на мениджърите за производството в предишното и по отношение на техните индустриални упования в бъдеще, като и при техните оценки за общите и експортните поръчки. Слабо усъвършенстване бележи само тяхната оценка за равнищата за складови ресурси.

Последното изследване на Европейската комисия записва следващо мощно намаляване на показателя, измерващ доверието в индустриалния и промишления бранш, до -7,4 пункта от -5,6 пункта през юни, до момента в който показателят в областта на услугите се намали през юли до 10,6 от 11,0 пункта месец по-рано. Влошаване регистрират и бизнес настройките в търговията на дребно - до -0,7 от 0,1 пункта, както и в строителството - до 5,0 пункта от 7,6 пункта.

Окончателният показател на потребителското доверие в еврозоната удостовери предварителната оценка на Европейска комисия за едва усъвършенстване през юли до -6,6 пункта от -7,2 пункта през юни.

Според Европейска комисия показателят, измерващ инфлационните упования измежду потребителите в еврозоната за идващите 12 месеца, се намали през юли до 20,6 от 21,9 пункта през юни, до момента в който съответният показател за продажните цени в промишления бранш се намали до 1,7 от 3,2 пункта месец по-рано.

Слабите резултати от последното изследване на Европейска комисия са следващо доказателство за продължаващо утежняване на вероятностите пред стопанската система на еврозоната и при започване на второто полугодие и евентуално ще засилят упованията за предприемане на дейности от страна на ЕЦБ още на идващото съвещание през септември. Тези ограничения могат да включват както понижаване на така и така рекордно ниските негативни лихвени ставки, по този начин и рестартиране на програмата за покупки на еврооблигации, известна като " количествени удобства ", която беше прекратена в края на 2018-а година. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР