През юли 55.2% от управителите на местата за настаняване запазват

...
През юли 55.2% от управителите на местата за настаняване запазват
Коментари Харесай

Управителите на над 64% от местата за настаняване имат намерение да намалят цените

През юли 55.2% от шефовете на местата за настаняване резервират мнението си да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 64.3% имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 50.2% - на нощувката. Това сочи месечното анкетно изследване на Националния статистически институт през август 2020 година за положението и развиването на бизнеса с местата за настаняване по време на епидемиологичната конюнктура в страната.

За наетия личен състав през последния месец анкетата записва понижение на ръководителите, подхванали главните ограничения: „ освобождаване/съкращаване “, „ неплатен отпуск “, „ заплатен отпуск “, „ прекосяване на ненапълно работно време “ и „ понижаване на възнагражденията на личния състав “. Увеличава се броят на местата за настаняване, които са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите - 16.7%.

В кратковременен проект (1 месец) 69% от интервюираните плануват да запазят личния състав си, а 25.8% от тях чакат да усилят заетите в местата си за настаняване.

През юли 34% от шефовете регистрират нарастване в приходите от активността си по отношение на предходния месец, до момента в който 33.4% показват, че няма смяна в тях.

През идващия един месец 44.9% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат до 50% от разноските за активността със лични средства, 29.8% от тях - до 100%, а 24.4% показват, че няма да могат да се оправят сами.

През юли се е нараснал процентът на ръководителите на местата за настаняване, които считат да продължат с актуалната си активност (41.7%). Същевременно 42.2% от тях считат да продължат да работят, въпреки и с понижен размер, 10.8% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 4.2% предвиждат да я прекратят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР