През януари в рамките на TEDx България лектор ще бъде

...
През януари в рамките на TEDx България лектор ще бъде
Коментари Харесай

В Плюс това“: Румънка рисува върху пясък

През януари в границите на TEDx България преподавател ще бъде молдовската художничка Анна Мунтеану. От няколко години тя живее и твори в Румъния, стига до финала на предаването „ Румъния търси гений ". Тя рисува с пясък.

Ана признава, че намира благополучие в щастието на другите.
Ана Мунтеану, художник: Във времето към Рождество хората са по-щастливи, по-позитивни са. Около себе си виждаш повече усмивки. И това ме въодушевява да съм щастлива. Майка ми ме научи на нещо - би трябвало да обичаш хората повече, в сравнение с обичаш себе си. Винаги следя какво вършат хората, защо приказват, какво ги занимава. Намирам щастието, когато виждам към себе си щастливи хора. Това ме въодушевява. Ана Мунтеану, художник: Казвам се Ана Мунтеану. Аз съм художничка. Тази история е дълга, колкото живота ми. Започнах да рисувам, когато бях на 2 години и в никакъв случай не съм серпантина.
За нея рисуването с бои е прекомерно статично, само че рисуването с пясък носи неповторима страст и придвижване.
Ана Мунтеану, художник: Картините с маслени бои са някак си статични. Показваш ги на галерия и толкоз. Да рисуваш с пясък, значи да раздвижиш картините - както посредством придвижване, по този начин и с страст. За мен е забавно по какъв начин една комбинация може да се развие в история. Това е нов метод да изразиш себе си и метод да общуваш с публиката. Ана Мунтеану, художник: Смисълът на живота е в възприятията и в това по какъв начин ги изразяваш. Имало е хора, които са ми казвали - като погледнах картините ти, за първи път в живота си видях по какъв начин съм се чувствал. Аз съм щастлива там, където са картините ми, там където са галерията и ателието ми. Всичко това е с мен на всички места. Така че, аз съм щастлива там, където мога да работя и да създавам..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР