През второто тримесечие на 2018 г., приходите на производителите на

...
През второто тримесечие на 2018 г., приходите на производителите на
Коментари Харесай

LCD-панелите продължават да поевтиняват

През второто тримесечие на 2018 година, приходите на производителите на екрани с течни кристали най-вероятно още веднъж ще се дължат на дейното разширение на индустриалните мощности, което води до остатък в предлагането и огромен спад в цените. За това оповестява изданието Taipei Times, базирайки се на анализаторите от IHS Markit.

Според тях, увеличението на производството в Китай може да докара до нов спад в дисплейния пазара по отношение на прекомерно огромните доставки. Поевтиняването ще стартира през 2018 година и ще продължи три години, считат откривателите.

В Китай до 2022 година се чака стартирането на 19 нови заводи за произвеждане на крупноформатни екрани, както и 20 нови предприятия, ангажирани в производството на екрани за смарт телефони.

„Огромното обилие от доставки ще бъде най-голямото предизвикателство, с което се сблъскват производителите на панели тази година – разяснява Дейвид Хсей, старши шеф на IHS Markit, който следи пазара на екраните. – Някои производители към този момент усетиха компликациите по отношение на прекомерните доставки и претърпяха загуби през февруари или март, след серията намаляване на цените през втората половина на 2017 година„.

Според него, опитът от последните години демонстрира, че когато предлагането изпреварва търсенето с повече от 7%, пазарът навлиза в нов цикъл на спад. В случая с дисплейната промишленост, стартирането е със 7,5% повече продукция в сравнение с потребителите им е нужно. Цените на екраните би трябвало да се понижат до 3-5% през април, заяви специалистът и добави, че в първата четвърт на 2018 година те са се понижавали с към 1-2% всеки месец.

Най-силно ще намалеят 65-инчовите телевизионни панели от 280 на 250 $. Наскоро китайската компания BOE Technology Group започва нов цех, който ще усили производството на 65-инчовите екрани до 90 милиона бройки на месец. China Electronics Panda Crystal Technology възнамерява да пусне две предприятия 8.6 G по-късно през 2018 година, регистрират анализаторите.

Според данните на изследователската компания, през 2017 година на международния пазар на LCD-панелите за тв приемници се следи позитивна тримесечната динамичност. Увеличението е с всяка една четвърт и в края на годината размерът на доставките на телевизионни панели е достигнал 263,8 милиона единици, което е с 1,3% повече спрямо 2016-та.

През 2018 година, специалистите чакат по-нататъшно увеличение на пазарния дял на крупноформатните панели и екрани с поддръжка на свръхвисоката UHD резолюция, което обезпечава на производителите по-голяма облага. Според WitsView, тази година доставките на телевизионни LCD панели може да набъбнат с 2,2% и да доближат 269,5 милиона броя, което ще стане вторият максимален резултат в историята на бранша.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР