През впечатляващата 100-годишна история на Дисни, приказните им анимационни филми

...
През впечатляващата 100-годишна история на Дисни, приказните им анимационни филми
Коментари Харесай

10 любопитни факта за анимацията „Чуден свят“

През впечатляващата 100-годишна история на Дисни, приказните им анимационни филми са ни отвеждали на всевъзможни фантастични и удивителни места. Но нито едно от тях до момента не е било толкоз неизмеримо и необичайно, колкото последното премеждие на студиото – „ Чуден свят “.

На 25 ноември, единствено в кината, се насочваме към този неповторим, изтъкан от безчет мистерии свят, където ни чака спиращо дъха странствуване оттатък границите на нашето въображение.

„ Чуден свят “ ни среща с именитото семейство откриватели Клейд, които се озовават надълбоко в непознатите и неразучени територии на изумителен под земята свят. Заедно с едно палаво мекотело, трикрако куче и куп хищни същества, фамилията се бори с дебнещите отвред рискове, с цел да откри път към дома, само че за задачата първо, би трябвало да намерят сили да превъзмогнат личните си разлики и недостатъци…

Вдъхновен от редица типичен филми и истории от извънредно известните рисковани и фантастични pulp-издания от първата половина на XX век, „ Чуден свят “ показва истинска и занимателна притча за чудесата и странностите на нашата лична Земя и връзките ни с най-близките ни, само че от време на време извънредно непознати нам хора, които назоваваме семейство.

Режисьор на „ Чуден свят “ е носителят на „ Оскар “ Дон Хол (Героичната шесторка, Рая и последният дракон) , а сърежисьор и сценарист е „ Ани “ Куи Нгуен (Рая и последният дракон) . Продуцент е Рой Конли (Планетата на съкровищата, Рапунцел и разбойникът) .

  Участвайте тук  

Откриваме магията на „ Чуден свят “ от 25 ноември единствено в кината и 4DX, а в дните преди премиерата © Меломан.бг • Музиката на твоя живот ви дава късмет да спечелите комплект истински дарове от кино лентата – несесер със стикери, торба и бележник от кино лентата „ Чуден свят “. Изгледайте деликатно филмовия откъс, попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 24 ноември и бъдете подготвени за премия. Успех!

Дни преди формалната премиера на „ Чуден свят “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за сюжета, героите, музиката и тайните елементи към лентата.

1. „ Чуден свят “ наблюдава невероятната история на семейство Клейд и три генерации невероятни мъже – откривателят Клейд, който още в тийнейджърските си години прави откритието на живота си, което трансформира целия свят – eнергиен източник на растителна основа; татко му – Йегер, именит, още от младежките си години откривател, липсващ по време на задача, без никой да знае какво съответно се е случило и 16 годишният Итън (техният наследник и внук) – юноша със ужасно възприятие за комизъм, който несъмнено желае да върви по техните стъпки, дори и да ги задмине. 

2. В „ Чуден свят “, както подсказва заглавието на кино лентата, не може да има нищо нормално. Затова създателите му търсят ентусиазъм в редица типичен филми и истории от извънредно известните рисковани и фантастични pulp-издания още от далечната 1896 година до 50-те години на XX век.

3. В британската версия на кино лентата ролята на бащата и сина Клейд се озвучават от Джейк Джиленхол и Денис Куейд . Двамата не за първи път влизат в ролята на татко и наследник. Предният филм, в който вземат участие дружно като татко и наследник, е зрелищният блокбъстър на Роланд Емерих – „ След утрешния ден “.

4. Първоначално филмът е трябвало да се споделя „ Изследователят Клейд “

5. В годината, в която компанията Walt Disney oтбелязва 100 годишнината от основаването си, е и премиерата на 64-ия ѝ пълнометражен анимационен филм – „ Чуден свят “. Той е и първият, в чието начало се появява новото лого на компанията , особено основано за юбилея.

6. Режисьорът на „ Чуден свят “ Дон Хол е един от ветераните на Walt Disney Animation Studios . Започнал работа още през далечната 1995 година, Хол прави своя режисьорски дебют с анимацията „ Мечо Пух “, след което се захваща със спечелилия „ Оскар “ – „ Героичната шесторка “ (2014 г.). Той също по този начин е сърежисьор на „ Смелата Ваяна “ и „ Рая и последният змей “. 

7. Едни от най-отличителните герои в „ Чуден свят “ са неговите чудни същества, отпред с колоритния Пляс. Предизвикателството пред екипа при основаването им е, че не желаят те да наподобяват на никои други, създавани до момента. Затова аниматорите организират задълбочени изследвания, изследвайки в елементи всевъзможни причудливи същества, форми и размери – от крилете на прилепите, през морската фауна до разнообразни митични същества. Но най-важното и водещо – е въображението им.

8. За основаването на поразителния образен жанр на „ Чуден свят “, основателите на анимацията черпят ентусиазъм от фантастичния разказ „ Отвъд безмълвната планета “ – първа част от известната „ Космическа трилогия “ на именития основател на „ Хрониките на Нарния “ К. С Луис.

 10 любопитни обстоятелството за анимацията

9. Макар и костюмите на героите във кино лентата да са основани особено, тъй че да наподобяват като присъщи за избран район, нито една съответна територия или просвета не е послужила за тяхното ентусиазъм. Според креативния шеф, отговарящ за героите – Джин Ким, те са въодушевени от хора и култури по целия свят . Използвани са остаряло европейски и азиатски детайли, хималайски и даже такива, присъщи за американските фермери. Дизайните наподобяват обичайни с съвременни акценти – композиция сред минало и бъдеще.   

10. Извън новаторската визията, героите и странните създания, не дребна роля в построяването на неповторимата фантастична атмосфера на „ Чуден свят “ играе и музиката. Тя би трябвало да  илюстрира прочувствената връзка сред героите и невероятното естество на чудния свят. С тази не лека задача се нагърбва композиторът Хенри Джакман, работил с режисьора Дон Хол и по „ Героичната шесторка “, който за задачата основава и споделя напълно нова музикална палитра. По думите на самия Джакман, истинската музиката на „ Чуден свят “ е измежду най-удовлетворяващите , които е създавал.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР