През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е

...
През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е
Коментари Харесай

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн означи забележителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

В рамките на къс интервал от време цената на монетата се срина от $68,000 до под $62,000, което докара до обилни ликвидации и засегна хиляди трейдъри и вложители.

Понастоящем Биткойн се търгува на цена $64,100, което демонстрира спад от близо 5% през последните 24 часа. Въпреки преобладаващите мечи настроения, това ценово ниво съставлява доста усъвършенстване по отношение на 24-часовото дъно от $60,919, записано на 14 април.

Криптовалутата се сблъска със забележителна волатилност, за което свидетелстват дневните ѝ модели на търговия. Анализът демонстрира, че Биткойн може да е намерил дъно към границата от $60,900 на фона на продължаващия мечи напън. Въпреки това моментът на забележителен пробив от актуалната фаза на консолидация остава нерешителен, като прагът от $65,000 се явява доста равнище на опозиция.

Ключови фигури в промишлеността, като Майк Новограц, поддържат оптимистична вероятност във връзка с капацитета на Биткойн за предстоящ напредък. Тази убеденост би могла да укрепи решимостта на търговците и дълготрайните притежатели на BTC, в това число компании като MicroStrategy, които показаха уговорката си да запазят своите дялове.

Алткойните също станаха очевидци на обилни спадове, като някои от тях съумяха да заличат част от загубите. Етериум (ETH) се намали под $3,000, а Solana (SOL) , малтретиран от проблеми с пренатоварване на мрежата , означи спад до $135. По сходен метод други водещи алткойни като Binance Coin (BNB) , Cardano (ADA) и XRP записаха обилни спадове като настоящите им цени са надлежно $546, $0.4535 и $0.4822.

Възстановяването на тези алткойни е неразривно обвързвано с траекторията на цената на Биткойн през идващите дни.

На хоризонта се обрисуват няколко значими катализатора за растежа на Биткойн. До идващият халвинг остават почти 5 дни. Това събитие ще затвърди още повече дефлационния темперамент на Биткойн, защото възнаграждението за рандеман ще бъде понижено на половина, вследствие на което дневно ще се генерират почти 450 BTC – цифра, която може да не подхожда на актуалното търсене.

В комбиниране с халвинг събитието и евентуалното придобиване на BTC от другите спот Биткойн ETF, дефицитът на предложение наподобява неминуем. При подобен сюжет Биткойн може да се окаже в удобна позиция да възвърне неотдавнашните си загуби.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР