През уикенда Франция спаси 63 мигранти от Ламанша, които се

...
През уикенда Франция спаси 63 мигранти от Ламанша, които се
Коментари Харесай

Франция спаси 63-ма мигранти в Ламанша

През уикенда Франция избави 63 мигранти от Ламанша, които се опитваха да доближат Англия с леки лодки, оповестиха морските управляващи в неделя, съобщи Агенция Франс Прес.


Френският избавителен център в Ламанша координира две избавителни интервенции във водите на района на Па дьо Кале от събота вечерта.

Лодка, " изгубила мотора си във водата ", беше избавена край Па дьо Кале от транспортен съд на Националното сдружение за морско избавяне, който изведе на брега 46 души, се споделя в изказване на морските управляващи.

Междувременно спомагателен транспортен съд, нает от страната през април, с цел да укрепи интервенциите по търсене и избавяне, извади 17 корабокрушенци от борда на втора лодка край Ойе-Плаж в северната част на страната.

Операциите се организират дни откакто на петима чиновници бяха повдигнати обвинявания във връзка със гибелта на 27 мигранти, когато лодката им потъна в Ламанша в края на 2021 година

Петимата, три дами и двама мъже, бяха упрекнати в четвъртък в Париж в неоказване на помощ на лица в заплаха.

Твърди се, че в нощта на потъването френските управляващи са били викани на помощ 15 пъти и не са се притекли на помощ на мигрантите.

Въпреки заплахите, които крие прекосяването на един от най-натоварените плавателни канали в света, всяка година от ден на ден хора се пробват да го създадат.

През 2022 година към 46 000 души, търсещи леговище, са прекосили Ламанша, най-вече афганистанци, иранци и албанци.

Около 8000 души са били избавени във френски води./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР