През цялото време на кампаниите, които се провеждаха миналата година,

...
През цялото време на кампаниите, които се провеждаха миналата година,
Коментари Харесай

Цветан Енчев към министър Рашков: Полицаи влизаха в домовете, разхвърляха вещи и след като си тръгваха, оставяха изтормозни и обидени хора

През цялото време на акциите, които се организираха предходната година, се влизаше в домовете на хората. 

Под предлог, напълно естествено законов, на съображение член 83, алинея 1 от Закона за Министерство на вътрешните работи, органите на реда се изсипваха с няколко автомобила пред домовете им и се споделяше, че се работи по сигнал. По сигнал, щом се употребява член 83, алинея 1, би трябвало да е за тежко закононарушение. Кое закононарушение е тежко, господин Рашков знае по-добре от мен.

Това съобщи националният представител Цветан Енчев, като се обърна към министъра на вътрешните работи по време на парламентарния надзор.

После какво се оказваше? Нито се знае текстът, нито се знае какво е съответното закононарушение. Казва се: пазаруване на гласове, само че кой купува, защо купува, за кого купувал, има ли такова нещо, от кого е сигналът? Няма такова нещо! Влизаше се в домовете на хората, правеха се претърсвания, персоналните им движимости биваха разхвърляни из домовете и дворовете им и надлежно си тръгваха по-късно и оставяха едни изтормозени и афектирани хора, добави националният представител и продължи с конкретика.

„ На 10 юли 2021 година в село Малорад, община Борован, е осъществено претършуване в дома на госпожа Борислава Стойкова. Тя живее там с майка си. Интересно ми е да знам какъв е бил сигналът, защо закононарушение? Защото, както и Вие знаете, според член 170 от Наказателния кодекс, който влезе в непознато жилище, като злоупотреби с власт, се санкционира. Съответно, който набеди пред подобаващ орган на власт някого в закононарушение, също се санкционира. Моят въпрос е в тази посока – желая да знам кой, на какво съображение, за какво, на коя дата, защо закононарушение вляза в дома на този човек “, попита националният представител.

Той съобщи, че в отговора си министър Рашков не е дал отговор защо закононарушение става дума, с цел да се влиза в дома на госпожа Стойкова.

„ Господин Рашков, да влизаш в домовете на хората е тормоз, да влизаш без правно съображение в домовете на хората отново е тормоз. Ще Ви попитам още един път: на какво съображение влизате там? Знаете кое закононарушение е тежко “, съобщи Енчев и още един път прочете на министъра какво гласи член 170 от Наказателния кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР