През цялата нощ продължи блокадата на магистрала Тракия“ и на

...
През цялата нощ продължи блокадата на магистрала Тракия“ и на
Коментари Харесай

Денонощие блокада на АМ „Тракия“ и Подбалканския път

През цялата нощ продължи блокадата на автомагистрала „ Тракия “ и на Подбалканския път в региона на Гурково, в това число Прохода на републиката, предава БНР. 

Вчера в Народното събрание беше отхвърлено настояването за отсрочване на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони у нас.  Със викания „ Оставка “ протестиращите енергетици оповестиха, че няма да правят отстъпка и че препоръчаният за Стара Загора проект не ги устройва.

Близо денонощие под обсада не престават да бъдат автомагистрала " Тракия " край Стара Загора. Километрични са опашките, има и засилено полицейско наличие.

Протестиращите ще останат в протестна подготвеност най-рано до понеделник, в случай че не бъде сбъднат някакъв контакт с властта. Голяма част от чиновниците на жандармерията и полицията са били отзовани през нощта, заяви Бисер Бинев, водач на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица – изток ". Недоволните не престават да отстояват своите претенции и се надяват на договаряния.

Около 200 души са на пътния възел на Автомагистрала " Тракия ", не пропущат коли, с изключение на такива с бременни дами и с хора в сериозна обстановка. 

Протестиращите упорстват до 2030 година мините и ТЕЦ-овете да не се затварят и тогава да се мисли какво ще се прави, само че всички проекти да бъдат ясно написано в документ от държавното управление. Другото им искане е откакто проектите за обективен преход се внесат в Европейската комисия, да се организира необятно публично разискване.

 

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР