През третото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите

...
През третото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите
Коментари Харесай

С над 13% нарастват разходите на работодателите за отработен час

През третото тримесечие на 2021 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 13.8% по отношение на същия период на предходната година. В промишлеността нарастването е с 14.2%, в услугите - с 11.1%, и в строителството - с 14.6%. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт. 

По стопански действия най-голям растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове „ Култура, спорт и развлечения “ - с 26.6%, „ Образование “ - с 23.5%, и „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 16.7%. Намаление на общите разноски за труд е записано в „ Операции с недвижими парцели “ - със 7.9%. 

През третото тримесечие на 2021 година по отношение на същия интервал на предходната година разходите за заплащане за един отработен час се усилват с 14.1%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 12.3%. По стопански браншове изменението на тези разноските по отношение на същия интервал на миналата година варира от 27.5% за „ Култура, спорт и развлечения “ до -8.6% за „ Операции с недвижими парцели “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР