През това лято концесионерите и наемателите на плажовете трябва да

...
През това лято концесионерите и наемателите на плажовете трябва да
Коментари Харесай

Още това лято започва разделно събиране на боклука по плажовете

През това лято концесионерите и наемателите на плажовете би трябвало да слагат началото на разделно събиране на отпадъците . Това заяви през седмицата министърът на околната среда Нено Димов при посещаване във Варна. Заедно с вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова той взе участие в среща с представители на бизнеса и сектора за подготовката на туристическия сезон тази година.
 


Екоминистърът посочи, че през актуалното лято разделното сметосъбиране ще бъде на непринуден принцип , само че през идната година ще стане наложително . Причината за използването на тази стъпка е огромното замърсяване от пластмасови отпадъци , които се разграждат доста мъчно, изясни Димов. По думите му единствено 20% от този вид боклуци се изхвърлят от корабите, останалите се генерират от заведенията край морето и от плажуващите.
 

Водата по родното Черноморие към този момент е чиста , увери министърът на туризма Николина Ангелкова . По думите й 13 плажа тази година са със Син байрак, единствената проблематична линия остава Офицерският плаж във Варна, който е в недобро положение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР