През тази година ще бъде възобновена дейността на ски-пистата в

...
През тази година ще бъде възобновена дейността на ски-пистата в
Коментари Харесай

Децата на Чепеларе ще карат безплатно ски на писта в центъра на града

През тази година ще бъде обновена активността на ски-пистата в местността " Дьортевото “, която се намира над главното учебно заведение в Чепеларе, в центъра на града. Това сподели Съби Маданков, който е ръководител на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в общината .

" Пистата има направено осветяване и може да се употребява и за нощно каране. Тя работеше преди години преди години и тогава беше безвъзмездна за гостите на Чепеларе и децата от града. През последните години обаче там нямаше сняг. Тази година по решение на общината бе закупена транспортна пътека за напредване, има и ски-влек, както и инсталирано оръдие за сняг, а " Пампорово “ АД подари една снегоутъпкваща машина, с цел да се поддържа пистата “, разясни Маданков.

По думите му  идеята е всички възпитаници, които са от учебните заведения и детските градини, да употребяват това оборудване гратис.

" Дано времето  е уместно за изработката на неестествен сняг, като се чака откриването на пистата да бъде на 15 декември. Общината е закупила и надуваеми шейни, които ще може да се употребяват на тази писта, ще има други шейни. Ангажирани са и хора, които да обслужват оборудванията “, добави Маданков.

Той посочи, че тази писта е нужна за Чепеларе и ще е едно отлично място за дребни и огромни деца.

Възобновяването на този, въпреки и дребен ски център , е от значително значение за развиването на спорта и туризма в Чепеларе. Остава отворена тематиката за оферти за употреба на зоната със ски учебни заведения и други заинтригувани. Това е мястото, на което първи стъпки в зимните спортове са създали толкоз доста деца от община Чепеларе.

 Градът има обичаи в зимните спортове и спортисти с олимпийски, международни и европейски оценки, са почнали своята спортна кариера точно от " Дьортевото “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР