През страната ще преминава студен атмосферен фронт и въздушната маса

...
През страната ще преминава студен атмосферен фронт и въздушната маса
Коментари Харесай

През страната ще преминава студен атмосферен фронт

През страната ще минава леден атмосферен фронт и въздушната маса ще е мощно неустойчива, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до среднощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, ще има краткотрайни, интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за превалявания по Черноморието и в крайните югоизточни региони.

Преди обяд в Дунавската низина вятърът за малко ще се ориентира от северозапад, само че след обяд бързо ще се смени със североизточен - до сдържан. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 22 и 27 градуса, в София - към 22.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Вечерта и през нощта против неделя ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 21-24 градуса. Температурата на морската вода е 20-22. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16 градуса, на 2000 метра - към 10.

В неделя над Западна и Централна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. В източните региони ще доминира слънчево време. Вятърът ще е слаб, по Черноморието сдържан от североизток. Максималните температури ще са сред 23 и 28 градуса.

В понеделник вятърът ще се ориентира от изток. Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно в Западна България и планинските региони ще превали и прегърми. Температурите ще се задържат без основна смяна.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР