През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно и

...
През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно и
Коментари Харесай

Дъжд сменя снега тази седмица, температурите скачат до 21 градуса

През идващото денонощие времето ще се задържи най-вече облачно и на доста места още веднъж ще превали дъжд, само че денем от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина ще бъде до сдържан. Минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса, оптималните стойности ще са най-вече сред 9 и 14 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца и денем едва ще се увеличи.

В планините облачността ще бъде забележителна и тук-там ще превали слаб сняг, под 1200 м - дъжд. Ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 4 градуса, на 2000 м - към минус 1 градус.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и основно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър, най-вече от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

В сряда и четвъртък ще има променлива облачност, през първия ден - над Западна България, а през втория - над цялата страна, по-често намаляваща до слънчево. В сряда, основно в Родопската област, ще превали дъжд и сняг. До вечерта северозападният вятър ще отслабне. Сутрин ще е към момента относително студено, до момента в който денем ще се затопли, повече в четвъртък, когато дневните температури ще доближат 14-19 градуса.

До края на седмицата температурите ще се покачат още и ще стигнат до 21 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР