През следващото денонощие, от запад на изток през страната ще

...
През следващото денонощие, от запад на изток през страната ще
Коментари Харесай

Студен атмосферен фронт минава през страната през следващото денонощие

През идващото денонощие, от запад на изток през страната ще премине леден атмосферен фронт, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта и в утринните часове в Западна България ще се развият гръмотевични стихии, тук-там ще се проявят като доста интензивни, с краткотрайни усилвания напразно, обилни количества дъжд и градушки. Около и след обяд явленията ще обзет източната половина от страната, до момента в който на запад ще затихнат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен. С него дневните температури ще се намалят и оптималните ще са от 25°-27° тук-там в Западна България до 34°-36° в Югоизточна, в София - към 27°.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево и вятърът ще е от юг-югоизток. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, до сдържан. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 27° и 32°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

Над планините времето ще е динамично. Облачността ще е променлива, по-често забележителна. В утринните часове основно в Западна България, а до края на деня и в планините на изток ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, по най-високите елементи - от югозапад. Преди и по време на гръмотевична активност вятърът ще се усилва и трансформира посоката си. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще към 22°, на 2000 метра - към 14°.

В понеделник и вторник, с умерения северозападен вятър, температурите още малко ще се намалят и втория ден в по-голямата част от страната оптималните ще са сред 25° и 30°. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни основно над Северна България и планинските региони. На места там ще има краткотрайни превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР