През следващото денонощие над страната ще има променлива облачност, но

...
През следващото денонощие над страната ще има променлива облачност, но
Коментари Харесай

Ще се радваме на летни температури и в неделя

През идващото денонощие над страната ще има променлива облачност, само че ще остане съвсем без превалявания, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще продължи да духа слаб и сдържан, тук-там северно от планините краткотрайно мощен южен вятър. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи съвсем без смяна.

След обяд южният вятър ще отслабне, а в Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да прониква по-хладен въздух. Ще се задържи топло с минимални температури сред 12° и 17°, тук-там в Северна България до 20°, оптималните - най-вече сред 26° и 31°. В София минимална температура - към 15°, оптималната 27°.

По Черноморието преди обяд ще има забележителна облачност, която ще намалее след обяд до най-вече слънчево време. Ще продължи да духа слаб и сдържан южен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде с променлива облачност. Ще е съвсем без превалявания. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 20°, на 2000 метра - към 13°.

В понеделник ще има променлива облачност, само че единствено на обособени места в планинските региони е допустимо да превали едва. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред 11° и 16°, а оптималните - сред 22° и 27°.

Във вторник ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност. Вятърът ще стихне. Минималните температури ще са с два-три градуса по-ниски, а дневните - съвсем без смяна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР