През следващото денонощие инверсиите в страната ще се усилят още

...
През следващото денонощие инверсиите в страната ще се усилят още
Коментари Харесай

Прекрасно време в планините

През идващото денонощие инверсиите в страната ще се усилят още и на доста места в равнините, котловините и към реките ще има мъгли или ниска облачност, които ще се задържат съвсем през целия ден. Там дневните температури ще останат ниски, най-вече сред 2° и 7°, до момента в който в планинските региони ще бъде слънчево и с високи температури – до 10°-12°. Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред минус 5° и 0°. В София минимална температура към 0°, оптималната 7°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там ще има мъгла. След обяд ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево със слаб източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 3°.

До края на седмицата в страната ще остане без превалявания. В планините и планинските региони ще бъде най-вече слънчево. В четвъртък още малко ще се затопли и дневните температури в припланинските региони в Западна България ще са високи. В равнинната част от страната в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които всеки идващ ден ще се задържат все по-дълго и дневните температури в тези места ще остават по-ниски, най-вече сред 1° и 6°. Преобладаващите утринни температури ще са сред минус 4° и 1°. В източните региони ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър, с който в петък-събота ще проникне малко по-студен въздух. На места по Черноморието е допустимо да преръмява.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР