През следващите три месеца специална временна комисия на Съдийската колегия

...
През следващите три месеца специална временна комисия на Съдийската колегия
Коментари Харесай

Три месеца ще проверяват дали е имало съдии в групата на Мартин Божанов - Нотариуса

През идващите три месеца специфична краткотрайна комисия на Съдийската гилдия ще изследва всички обстоятелства и условия за присъединяване на съдии в активността на групата към разстреляния в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса.

Единодушно членовете на Съдийската гилдия взеха решение в идващите три месеца да проучват съответни правосъдни каузи, измежду които за банкрута на КТБ, по които страни са били - с изключение на Божанов, и юристите Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков, съобщи БНР.

Ще се изиска информация и от органите на правосъдната власт, прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите, Съдебния инспекторат и Националното бюро за надзор на СРС. Решението беше взето бързо и съвсем безпроблемно като се изключи късия спор сред Олга Керелска и Цветинка Пашкунова - по обсега на комисията да ревизира информация, обвързвана единствено със съдии.

" Ако в хода на нашето изследване излязат имена на прокурори и следователи, чиновници на правоохранителните органи, би трябвало ли тази информация да бъде премълчаван? Мисля, че в случай че излезе с такива имена, ние нямаме съображение да не я изнасяме тази информация. Въпросът беше, че нашата активност няма да е по този начин огромна, както да вземем за пример на парламентарната комисия, която изследва всички обстоятелства и условия. Това имах поради. Какво премълчаване? Нашата комисия ще работи обществено и всичко, което се изнесе, несъмнено, че ще бъде систематизирано и ще бъдат сезирани способените управляващи ", споделиха те.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР