През следващите седмици и месеци предстои значимо ускоряванеРазчитаме, че антикризисните

...
През следващите седмици и месеци предстои значимо ускоряванеРазчитаме, че антикризисните
Коментари Харесай

200 млн. лв. за антикризисни мерки

През идващите седмици и месеци следва значимо ускорение
„ Разчитаме, че антикризисните ограничения и тяхното ускорение до края на годината ще дадат късмет на българската стопанска система да възвърне изгубеното през 2020 година, разяснява министърът на стопанската система Лъчезар Борисов

Към днешна дата, 4 септември 2020 година, към този момент над 200 млн. лева от антикризисния пакет на Министерството на стопанската система е раздаден на бизнеса и хората, оповестяват от ведомството на Лъчезар Борисов.

Близо 85 млн. лева са изплатени по ОПИК на микро - и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от Covid-19.

Общо изплатените досега безплатни средства към българските компании по Процедура „ Подкрепа на микро- и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “ са в размер на 84 825 339,31 лева

От края на месец август всички подадени планови оферти по процедурата към този момент са в оценка. Предприети са всички нужни ограничения за ускорение и привършване на процедурата в сегашния месец.

По процедурата за „ Подкрепа за междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “ (BG16RFOP002-2.077) се образува оценителна комисия, след което ще започва и процеса по оценка на подадените 1 932 броя планови оферти, на обща стойност 263 688 340,21 лева

Чрез „ Българска банка за развиване “ АД по антикризисните ограничения в стопанската система са вложени близо 100 млн. лева както следва:
71,5 млн. лева, обезпечени заеми за 17 093 физически лица.26,35 млн. лева, обезпечени заеми за 174 компании.Договорените предели към търговски банки са на стойност 649 млн. лева Предстои ускорение на усвояването на средствата от бизнеса, като се водят диалози с банките сътрудници.
Чрез Фонда на Фондовете със средства от ОПИК са вложени в стопанската система над 20 млн. лева Предстои ускорение на процедурите, като се водят диалози с сътрудниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР