През следващите години въоръжените сили ще трябва да увеличат интензивността

...
През следващите години въоръжените сили ще трябва да увеличат интензивността
Коментари Харесай

Путин: Армията ще увеличи интензивността на бойната подготовка

През идващите години въоръжените сили ще би трябвало да усилят интензивността на бойната подготовка, означи съветският президент Владимир Путин в приветствие към офицерите за Деня на Победата, предава РИА Новости, представена от БГНЕС.
Русия отбелязва 75-ата годишнина от успеха във Великата Отечествена война в изискванията на строга карантина. Заради пандемията от ковид беше отсрочен обичайният церемониал на Червения площад. Вместо това, годишнината беше маркирана със скромна гала и военновъздушно шоу.
Кадри от честванията можете да видите в идващото видео:

Какво обръщение изпрати Путин на света
Преди да се обърне към сънародниците си, Владимир Путин се поклони на гроба на незнайния войник. “Нашите ветерани се сражаваха за живота против гибелта и ние постоянно ще се съпоставяме с тяхното единение и устойчивост ”, сподели той.
В небето над Москва прелетяха 75 военни самолета и хеликоптери, в това число и най-модерните съветски изтребителите Су-57, а нбето над Москва беше осветено от празнична заря в събота вечерта.
Путин поздрави випускниците на военни учебни заведения и академии към Министерството на защитата с празника на 9 май, както и с сполучливото довеждане докрай на образованието им. В речта му тематиката за COVID-19 отсъстваше.
„ Ще подчертая, че през идващите години ще бъде належащо да се усили интензивността на бойната подготовка, в това число да се разработят нови форми на взаимоотношение сред войските по време на неочаквани инспекции, като се употребяват най-модерните технологии, които ще дефинират бъдещия образ на съветската войска и флот “, сподели президентът.
Държавният глава изрази убеденост, че офицерите професионално и почтено ще вземат участие в решаването на всички тези огромни задания, дейно ще ползват знанията и уменията, добити в университетите и академиите по време на оперативно и бойно образование, както и в усвояването на съвременно въоръжение и техника.
" И несъмнено, обърнете най-сериозно внимание на образованието на подчинените си, възпитавайки ги в духа на национализъм, отговорност и дисциплинираност ", приключи Путин.
В обръщението си той въпреки всичко увери, че церемониален церемониал ще има. „ Задължително ще почетем огромно и тържествено юбилейната дата. Ще я отбележим почтено, както повелява дългът ни пред тези, които изстрадаха, извоюваха и реализираха тази победа. Главният ни церемониал ще бъде на Червения площад. Знаем и твърдо имаме вяра, че сме непобедими, когато сме единни ”, сподели Путин
Празнична заря, отдадена на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война, озари небето на Москва.
" Специализираната гвардейска салютна дивизия „ Маршал Владимир Михалкин “, изстреля артилерийски фойерверки в Москва в Деня на успеха ", се споделя в известието на пресслужбата на Западния боен окръг.
Изстреляни са над 10 хиляди фойерверки от 72 салютни установки. Освен това 18 артилерийски оръдия от времето на Втората международна война са произвели 30 залпа. В края на салютите небето над столицата е било огряно с фойерверки в цветовете на съветския байрак.
" Над 55 типа фойерверки бяха пуснати в небето над Москва. Те бяха създадени от самоходни комбинирани пускови салютни установки с диаметър от 105 до 310 мм въз основата на коли Камаз “, обясниха от Западния боен окръг.
Коронавирус в армията и измежду курсантите
1 656 съветски военни е открита коронавирусна зараза, оповестява Министерството на защитата. " По време на тестване, извършено от март до 9 май, във въоръжените сили на Руската федерация... бяха открити 1 566 военнослужещи с позитивни резултати, които са на лекуване: в лечебни заведения на Министерството на защитата на Русия - 418 души, в изолационни отделения по местослужба - 568 души, в други медицински заведения - 19 души, изолирани вкъщи - 651 души “, се споделя в отчета.
Отбелязва се, че всички военни чиновници с позитивни резултати от тестванията са под непрекъснато наблюдаване на военните лекари. От тях: в тежко положение - 3 души, в положително положение - 14, останалите са без признаци на болестта. 323-ма души са се възстановили.
Броят на военнослужещите, в това число курсанти и студенти, във висши военни образователни заведения с позитивни резултати от тестванията са 1 145. От тях на лекуване: в лечебни заведения на Министерството на защитата са 351, в изолационни отделения по местослужба - 646, в други лечебни заведения – 38, а 110 души са изолирани вкъщи.
Добавя се, че здравословното положение на военните е обикновено, без симптоматични прояви. 412 души са се възстановили.
Още фрагменти от честванията в Русия можете да видите в идващото видео:

Защо Беларус реши да организира боен церемониал
Коренно друго изглеждаше днешния 9 май в Беларус, където президентът Александър Лукашенко отхвърля да наложи карантинни ограничения против разпространяването на ковид.
Докато Путин се поклони пред Вечния огън, Лукашенко направи боен церемониал.
Сравнение сред двете празнувания вижте в идващото видео:

В парада по случай на деня на успеха в Минск участваха хиляди бойци. От трибуните следиха фенове, малко на брой от които носеха маски. Облечен във военна униформа и заобиколен от генерали, Лукашенко сподели, че за Беларус е неприемливо даже да се намерения за анулация на парада. Той ръководи страната от 1994 година и дефинира страховете от ковид като неуравновесеност.
Още фрагменти от Минск и военния церемониал:

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР