През следващите две години 5G свързаност ще получат най-големите сръбски

...
През следващите две години 5G свързаност ще получат най-големите сръбски
Коментари Харесай

Стана ясно кога 5G тръгва в Сърбия

През идващите две години 5G съгласуваност ще получат най-големите сръбски градове, курортите и автомагистралите. Това разгласи министърът на осведомителните и телекомуникационните технологии на западната ни съседка Михайло Йованович, представен от белградския в. Vecernje Novosti.

По думите му мрежите от пето потомство ще са налични на територията на цялата страна до 2029 година
 Наблюдава се удивително развиване на 5G мрежите у нас
Наблюдава се удивително развиване на 5G мрежите у нас

Това дава спомагателни благоприятни условия както на телекомите, по този начин и на техните клиенти

Това е сериозен поврат в отношението на Белград към 5G. През 2021 година президентът Александър Вучич съобщи, че работата по новите мрежи се приключва, тъй като " елементарните хора нямат потребност от 5G мрежи ". Вместо това запаси бяха ориентирани към подобряването на 4G инфраструктурата.

Изказването пристигна скоро, откакто Сърбия пое ангажимент пред Съединени американски щати да не купува телекомуникационно съоръжение от " ненадеждни снабдители ", както във Вашингтон назовават Huawei.
 Румъния забрани на Huawei да взе участие в 5G мрежите на страната
Румъния забрани на Huawei да взе участие в 5G мрежите на страната

Забраната е оповестена в Държавния вестник на страната

В резултат през днешния ден в района единствено Сърбия, Босна и Херцеговина и Албания нямат 5G. Според данните на nperf дребна тестова мрежа от пето потомство към този момент действа в Белград, само че приказваме безусловно за една клетка.

Министър Йованович уточни, че към този момент са направени нужните законодателни промени и до края на годината търговете за честоти би трябвало да се състоят.

По думите му целият развой ще е по-лесен, тъй като някои телекоми към този момент са разположили базови станции, които могат да работят в 5G режим.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР