През следващата година по програмите, съфинансирани чрез фондовете на ЕС,

...
През следващата година по програмите, съфинансирани чрез фондовете на ЕС,
Коментари Харесай

Проекти за 1.3 млрд. лв. ще бъдат стартирани през 2018 г.

През идната година по стратегиите, съфинансирани посредством фондовете на Европейски Съюз, ще бъдат оповестени повече от 40 процедури за набиране на планови оферти на обща стойност над 1.3 милиарда лв.. На съвещание на Съвета за съгласуваност на ръководството на средствата от Европейски Съюз към Министерския съвет бяха признати индикативните годишни работни проекти на стратегиите за 2018 година, оповестиха от държавната пресслужба. 

Договорените средства по оперативните стратегии и Програмата за морско дело и риболовство към края на октомври тази година възлизат на малко над 8 милиарда лв. или близо 46% от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали надлежно малко над 14% от бюджетите на стратегиите или близо 2,5 милиарда лв..

По Програмата за развиване на селските региони са били подписани контракти за над 1,7 милиарда лв. или към 30,4% от средствата за селскостопански планове до края на програмния интервал. До момента по тях са разплатени над 800 млн. лв. към бенефициентите.

България завърши отчитането на физическото и финансовото осъществяване на стратегиите от първия за страната програмен интервал 2007-2013 година и регистрира над 95% осъществяване на финансовата рамка, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, който е ръководител на Съвета за съгласуваност на ръководството на средствата от Европейски Съюз. По думите му, незабавно след края на Председателството, в средата на 2018 година, започва подготовката за идващия програмен интервал, като още занапред би трябвало да бъде засилен потенциалът за правене на секторни политики при съблюдаване на главен принцип за допълняемост на вложенията, тъй че фондовете да допълват, а не да заместват националните вложения.

Индикативни годишни работни стратегии се разгласяват в Информационната система за ръководство на наблюдаване на средствата от Европейски Съюз (ИСУН) www.2020.eufunds.bg, където в действително време може да се наблюдава напредъкът в финансовото и физическото осъществяване на всички принадлежности, съфинансирани посредством фондовете на Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР