През септември Министерството на отбраната на САЩ планира да сключи

...
През септември Министерството на отбраната на САЩ планира да сключи
Коментари Харесай

САЩ планират да доставят десетки дронове камикадзета на Украйна

През септември Министерството на защитата на Съединени американски щати възнамерява да подписа контракт за произвеждане на 10 дрона камикадзе Switchblade 600 за Украйна. Това заяви Defense News.

Още напролет на 2022 година Съединени американски щати утвърдиха прехвърлянето на Тактически безпилотни летателни системи Switchblade на Украйна, само че тогава това бяха дронове Switchblade 300, предопределени за заличаване на дребни цели.

Вариантът 300 тежи 2,5 кг, може да лети 10 километра и да кръжи 15 минути, до момента в който версията 600 с тегло 54,4 кг може да лети 40 километра и да кръжи във въздуха 40 минути, съгласно производителя.

" Те имат едно и също име, само че са доста разнообразни системи с доста разнообразни набори от цели - и двете биха били необикновено потребни за украинските сили в този момент и през идващите седмици ", сподели Брадли Боуман, старши шеф на Центъра по военни въпроси и политическа власт във Фондацията за отбрана на демокрациите.

Припомняме, че на 20 август Пентагонът разгласи спомагателни доставки на оръжия на стойност 775 млн. $ за Украйна. Това заяви CNN, като се базира на неназован почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати.

Новият пакет от помощи включва муниции за многоцелеви ракетни установки HIMARS, 16 гаубици, 1 000 единици портативни противотанкови ракетни системи Javelin и 1 000 ракети за противотанкови ракетни системи TOW.

Съединени американски щати имат намерение също по този начин да трансферират на Киев противорадарни ракети, 15 разследващи дрона ScanEagle, 40 колесни бронирани машини с нараснала противоминна отбрана MRAP и джипове Humvee.

Пакетът от помощи включва системи за предпазена връзка, експлозиви, съоръжение за нощно виждане, термовизионни камери, оптически прицели и лазерни далекомери.

CNN означи, че с сегашния пакет от помощи американската администрация е отпуснала на Украйна 19 транша военна помощ на стойност над 10 милиарда $ от август 2021 година насам.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР