През септември е първият прием във Факултета по журналистика и

...
През септември е първият прием във Факултета по журналистика и
Коментари Харесай

ФЖМК приема през септември 20 души по новата магистърска програма Дигитални медии и видеоигри“

През септември е първият банкет във Факултета по публицистика и всеобща връзка  по новата магистърска стратегия „ Дигитални медии и видеоигри “. Ръководителят на програмата доцент Жана Попова изясни в  предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “, че съгласно част от информационните теории видеоиграта също е медиа – медиатор, посредством който разнообразни хора или групи се свързват между тях.  С особена мощ това важи при онлайн общуването и преместването от независима игра в групова.
Местата в програмата, която ще продължи 3 семестъра, са 20. Кандидатите би трябвало да имат триумф 4,50 от бакалавърската си степен. Приемът ще бъде от трети до 10-и септември. Може да се кандидатства на място във ФЖМК, както и онлайн. Амбициите на ФЖМК са възпитаниците да могат да намерят поле за изява в бизнеса и по тази причина са поканени външни лектори.

„ Надяваме се да създадем разказвачи - създатели, които пишат историите в игрите  на бъдещето “, сподели Попова. В избрани случаи игрите могат да бъдат нездравословни и застрашаващи здравето на индивида, предизвести тя:

„ Не считаме да заобикаляме този обществен проблем и това въздействие. Но има нещо друго – игрите, когато са използвани по методите, по които човек може да намира мярата, биха могли да бъдат и доста значими за развиването на обществото.

Игрите от време на време в действителност губят доста от времето, само че около игрите се срещнах с доста хора, които считам, че са част от всекидневието ми в този момент. Моят брачен партньор е компютърен експерт, само че не играеше въобще… Нашата визия за играещите в действителност е много нездравословна - че те са затворени хора, че те са хора които на мрачно играят и в никакъв случай не употребяват игрите за обществени познанства. Всъщност не е по този начин. Голяма част от тях спортуват, огромна част се занимават и с някакви публични дела, търсят по всякакъв метод да поддържат връзка с хората, с които играят, учат език “.

Попова се интересува най-вече от това по какъв начин самият развой на игра трансформира говоренето и методите на другарство сред участниците. В програмата има курсове отдадени на методите на описване в аналоговата епоха и в този момент тука, на авторското право, за музиката и звуковата среда в игрите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР