През седмицата ще има варианти на тестови протоколи - интерактивни,

...
През седмицата ще има варианти на тестови протоколи - интерактивни,
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: Изборите ще са честни. Поемам ангажимент

" През седмицата ще има разновидности на тестови протоколи - интерактивни, с цел да може членовете на СИК, които желаят да си проведат самообразование, да имат опция за това. Повече образование ще спомогне за улеснение на работата с протоколите “. Това уточни пред БНР представителят на ЦИК Димитър Димитров.

Той посочи, че има удобства на Изборния кодекс, които е допустимо да бъдат направени на идващ стадий. И посочи, че протоколът за тези избори е оптимално банален спрямо предходни години. " Вероятно е 48-часовият период за предаване на протоколите да не бъде спазен изключително за огромните изборни региони. Но четиридневният период за оповестяване на окончателните резултати няма да бъде нарушен “.

" Информационно обслужване “ ще разкрие спомагателни пунктове, компютри, за въвеждане на данните и това ще става по-бързо. Димитров посочи:

" Базите данни ще се обновяват от време на време на страниците на ЦИК. Всеки член на СИК ще може в допълнение да ревизира наново протоколите си. Следва и наново основаване на база данни в ЦИК и сравняване на числата, при разминаване ще се прави разбор. Внушенията за операции са неоснователни “.

В предаването " Неделя 150 “ Димитър Димитров добави, че до ден преди изборния ден описите с карантинирани хора, които желаят да гласоподават с мобилна секция, ще бъдат обновявани. Той обаче акцентира, че ползата в този аспект е слаб. Липсва интерес и на искащи да обслужват тези секции.

" Изборите ще бъдат почтени, открити, наблюдаеми. За това мога да поема ангажимент. Дали ще са обикновено извършени, ще забележим след изборния ден “, сподели представителят.

По мотив отрицание от българските общности в чужбина по отношение на членовете на секционните комисии зад граница Димитров разяснява:

" Хората чакат да са дейна част от изборния развой, само че партиите са изчерпили лимита за членовете “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР