През седмицата от ДПС и ГЕРБ-СДС предложиха да бъдат дадени

...
През седмицата от ДПС и ГЕРБ-СДС предложиха да бъдат дадени
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Раздаването на пари за Великден не е предизборно, в...

През седмицата от Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС предложиха да бъдат дадени великденски надбавки за най-нуждаещите се пенсионери в размер на 75 лева Министърът на финансите в оставка Асен Василев съобщи, че не поддържа концепцията за разпределяне на пари на парче, а избира устойчиво нарастване на пенсиите.

„ Предстои планът да се гласоподава в Народното събрание. Трябва да се подкрепят пенсионерите в условия на рецесия, да няма повсеместен метод да се подкрепят всички. Диференцираният метод е доста значим “, счита Адемов.

 

Той добави, че раздаването на пари за Великден не е предизборно. „ Излезте в провинцията и питайте пенсионерите по какъв начин живеят “, посочи той.

 

По думите му в случай че се вземе решение да бъдат върнати великденските надбавки, това значи да се покаже специфичното отношение към уязвимите български жители.

 

„ Винаги има опция да се намерят тези 40 милиона лв., за които се приказва, с цел да се изплати тази спомагателна добавка. Тя е символен акт за поддръжка на най-уязвимите групи в обществото “, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР