През седмицата холандският евродепутат Кати Пири съобщи, че над 200

...
През седмицата холандският евродепутат Кати Пири съобщи, че над 200
Коментари Харесай

Защо евродепутат обвини българските граничари в корупция?

През седмицата холандският евродепутат Кати Пири заяви, че над 200 души са й писали, с цел да се оплачат от корупция на границата сред Турция и България.

„ Една от схемите е да се слагат 5 евро в паспортите, с цел да преминеш по-бързо границата. Освен това получихме недоволства за огромни санкции, в случай че колите не бъдат дезинфекцирани или в случай че радарите засекат превишена скорост. Граничарите казвали, че санкцията е 300 евро и тогава започвали да се пазарят. Ако платиш 50 евро кеш, можеш да продължиш безпроблемно, само че няма да получиш документ защо те глобяват ”, съобщи пред NOVA Кати Пири. 

Думите й разгневиха евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки. „ Наказателната отговорност постоянно е персонална. Ако има митничар или граничар, който е изнудвал някого, това би трябвало да бъде потвърдено и този човек би трябвало да бъде наказан и осъден ”, разяснява в студиото на „ Събуди се ” Джамбазки.

„ Да кажеш, че българските граничари преднамерено вършат опашки по границата с Турция демонстрира две неща – непознаване на географията на континента и политическата обстановка и прекачване на вътрешно холандските проблеми на българска територия ”, счита Джамбазки.

„ Ако в този момент има избори, Веселин Марешки няма да е част от идващото Народно заседание. Според мен сега той се пробва на някаква доктрина на риска да притегля внимание върху себе си ”, разяснява още заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР