През сълзи, севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова жените в страната

...
През сълзи, севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова жените в страната
Коментари Харесай

По примера на Путин: Ким Чен-ун поиска севернокорейките да раждат повече деца, после се разплака

През сълзи, севернокорейският водач Ким Чен-ун прикани дамите в страната да раждат повече деца, с цел да компенсират спада в раждаемостта. Той добави, че нарастването на популацията ще укрепи страната.

Да спрем спада на раждаемостта и да предлагаме качествени медицински грижи и обучение за децата са фамилни проблеми, които би трябвало да решаваме дружно с нашите майки, съобщи в своето слово Ким Чен-ун по време на Националната среща с майките в неделя в Пхенян.

По данни от далечната 2008-а година популацията на Северна Корея тогава е било към 24 млн. поданици По последна информация популацията на страната през днешния ден възлиза на към 25,7 млн. души. Според държавното управление в Пхенян обаче в последните 10 години коефициентът на раждаемост продължава да бележи обезпокоителен спад, поради обстоятелството, че работната ръка в Северна Корея е главният мотор на локалната стопанска система, която сега е обект на съществени интернационалните наказания, най-много от страна на Съединени американски щати.

Според националната статистика на Южна Корея коефициентът на раждаемост в Северна Корея е бил 1,79 през 2022 година, до момента в който през 2014 година е възлизал на 1,88.

Ким Чен-ун обясняваше, че дамите би трябвало да покачат раждаемостта, до момента в който попиваше сълзите си с бяла кърпичка.

Според локални медии страната предлага най-различни тласъци за фамилии с три и повече деца, измежду които безвъзмездни жилище, храна, медикаменти и домашен артикули, осведоми 20minutos.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР