През пролетта на 2007 г. тогавашната най-голяма двойка на Холивуд

...
През пролетта на 2007 г. тогавашната най-голяма двойка на Холивуд
Коментари Харесай

Брад и Джоли искаха имот в Прованс, но сега водят война заради него


През пролетта на 2007 година тогавашната най-голяма двойка на Холивуд - Брад Пит и Анджелина Джоли, взема решение да потърси парцел във Франция, в чиято идилия и раздалеченост да отглежда децата си, надалеч от любознанието и суетата на Холивуд, пише webcafe.bg.

Наемат сътрудник по недвижими парцели и с хеликоптер обикалят крепости и имения в Южна Франция. Когато се озовават над Шато Миравал - парцел от 1000 акра с лозя и винарна, сврян в лична котловина в Прованс, са мигновено привлечени. В Миравал, което на френски значи знамение, се прави вино от епохи. Той е бил дом на 5 генерации на италиански благороден жанр, а през 1972 година е продаден на френския джаз музикант Жак Лусие. Той продължава с производството на вино и трансформира остаряла водна кула в парцела в звукозаписно студио, където са гостували музиканти като Стинг и Шаде, а Pink Floyd са записали там албума си " Стената " през 1979 година
-->
В началото на 90-те години Миравал става благосъстоятелност на американец на име Том Боув. През 2007 година той взема решение да се раздели с имението. Точно тогава в парцела му каца хеликоптерът с две от най-големите звезди по това време дружно с едно от децата им - щерка им Шайло. Те обхождат обширния парцел, в който има маслини и дъбове, полета с лавандула, лозя и даже езеро - в което Стинг преди време е развъдил шарани, както и редица остарели каменни здания, в това число имение с 35 стаи.

Усещането на Боув е, че Джоли дава на Пит да води. " Остави го да приказва. Беше доста нежна. Сега четем всички тези неща, само че те бяха чудесна двойка и явно влюбени един в различен ", споделя американецът пред Vanity Fair. 

Двамата харесват мигновено Миравал. Брад споделя на Боув, че ще се върнат. " Това е първото място, което посещаваме, и на което Анджи се усмихва ", добавя Пит. Така стартира историята на идиличното място на Бранджелина Миравал. Двамата купуват имението, земята и лозята като мястото, където фамилията да отпочива и живее умерено.

В Миравал се създава мед, зехтин, има звукозаписно студио, линия артикули за грижа за кожата и най-много знаковото розе Miraval Côtes de Provence, което Брад създава и което стига облаги от 50 млн. $ през 2021 г. Миравал е и ябълката на раздора сред двамата в последните години, бизнесът за който Джоли и Пит водят каузи след тежкия си бракоразвод и борбите за попечителството над децата.

" Дори в този момент е невероятно да пиша за това, без да рева. Това е място, където мислех, че ще остарея, само че и място, което бележи началото на края на фамилията ни ", написа Джоли до Пит през 2021 година в имейл, представен от Entertainment Tonight.

Отначало е като в приказките. Пит-Джоли купуват парцела за 25 млн. евро през 2008 година и бързат да се нанесат, тъй като Анджелина е бременна с близнаците. Нокс и Вивиан се раждат пред юли 2008 година в болница в Ница. Делът на Брад е 60%, а на Анжелина - 40%. По-късно Пит твърди, че двамата са се разбрали никой от двамата да не продава своя дял без единодушието на другия. Джоли отхвърля да има такова съглашение. 

Актьорът се захваща със задачата да направи Миравал идеалното леговище. В земята се поява мини зоопарк за децата - със зайци, кози, пауни и кокошки. Анджелина обича да се отдава на благотворителната си активност, до момента в който е там, а Брад - на фермерство, винопроизводство и преустройството на остарелия парцел. Пит обича да се скита из парцела, тича из полетата, горите и пътищата му или пък посяда с цигара и китара на някоя канара.

През 2014 година Брад и Анджелина подписват и брак - в Миравал. Преди сватбата, в символ на отдаденост, Брад дава част от своя дял от винарната и парцела на Анджелина и двамата към този момент имат Миравал по равно - 50 на 100.

Според Боув, който остава в парцела, с цел да дава отговор за производството на вино, в началото Брад не демонстрира интерес към този бизнес. Постепенно обаче това се трансформира. За рождения ден на Анджелина през 2008 година Брад поръчва като подарък шикозно писалище. " Той я обожаваше ", споделя Гари Брадбъри, шеф на Миравал. Бюрото е във френски жанр, само че е направено от експерт от Ню Джърси, Съединени американски щати. Мебелистът идва персонално оттатък Атлантика, с цел да го инсталира. Казва се Франк Поларо и е и ценител на виновността.

" Миравал беше любовното му писмо за жена му и децата му, с което искаше им обезпечи хубав живот и да ги защищити от големия напън върху звездите ", спомня си Поларо за Пит.

Мебелистът пробва производството на Миравал и споделя на Пит, че негово вино е обичайно, само че няма да завоюва орден. Обяснява му, че гроздето в лозята му е сходно на това в долината на Рона и му предлага бутилка вино от там, с цел да разбере какво би могъл да реализира в личния си парцел.

След година Пит се свързва още веднъж с Поларо и пробва обещаното вино - Beaucastel Chateauneuf-du-Pape 1990. Мебелистът-винар свързва Бред с Марк Перен, който го създава, а фамилията му има и огромна дистрибуторска мрежа.

Перен взема решение да се насочат към розе - вино, което напълно до скоро се е считало за " втора употреба ". Боув, който се оказва преместен, споделя, че е очаквал, че Пит ще резервира производството, което купува - 150 000 бутилки висококачествено вино годишно, които се продават на първокласни заведения за хранене. Брад и Марк Перен обаче усилват тези бутилки на 10 милиона.

" От комерсиална позиция беше гениално да се комбинира звездната мощ на Брад и Анджелина и уменията в дистрибуцията на Перен ", споделя Боув. 

Първите 6000 бутилки са пуснати за продажба на уеб страницата на винарната през 2013 година и са изчерпани за 5 часа. За малко време продажбите скачат с 300%, за розето на Миравал има листа на чакащи, а цената на парцела доближава до 164 млн. $. Самият Брад Пит обаче има проблем с алкохола, който до някаква степен води и до края на идилията.

Когато Куентин Тарантино идва в Миравал, с цел да навива Брад да взе участие в " Гадни копилета ", в началото артистът отхвърля. После обаче двамата отварят бутилка вино, след това още една и най-после Брад се буди на сутринта, установявайки, че са изпили 5 бутилки, а той се е съгласил да играе в лентата - съгласно личния му роман в Кан.

По-късно той е признава, че дълги години - откогато е приключил колежа, не помни да е имал ден без алкохол или трева, само че е спрял всичко с изключение на алкохола, откогато има семейство. Алкохолът - най-малко видимо, поставя завършек на фамилията му. През септември 2016 година Брад, Анжелина и шестте деца пътуват с под наем полет от Франция за Съединени американски щати. 5 дни по-късно Джоли подава молба за бракоразвод.

Твърди се, че търканията сред двамата са почнали година преди този момент, само че държанието на Брад на оня полет поставя внезапно завършек на всичко. Макар че слуховете витаят с години и абсурдът е толкоз огромен, че се намесват и ФБР (тъй като случаят става във въздуха) и организацията за протекция на децата и фамилията в Лос Анджелис, едвам през 2022 година Анжелина разказва какво е станало. 

Според нея Брад се спречкал с едно от децата, обвинил Джоли, че се преценява прекомерно с тях, повикал я в тоалетната, където я раздрусал и блъснал в стената. Децата пробвали да оказват помощ, Пит още веднъж блъснал Анджелина, след това блъснал едно от децата и опитал да души друго.

До края на полета Брад им викал и ги полял няколко пъти с бира и вино, макар че стояли добродушно по местата си.

Макар че следствието не стига до покачване на обвинявания, това е и началото на дългогодишна правосъдна борба сред двамата - както за попечителството над децата, по този начин и за Миравал. Джоли разкрива детайлностите на оня полет като част от правосъдната сага за парцела и винарната. Въпреки опитите на Пит да я спре, тя продава своя дял в Миравал на съветска компания, а част от претекстовете ѝ са, че не желае да взе участие в бизнес с алкохол, в случай, че точно той е предизвикал премеждия на фамилията ѝ.

" За мен Миравал умря през септември 2016 година ", написа тя на Пит през 2021 година Първоначално двамата се спогаждат той да изкупи каузи ѝ, само че договорката пропада поради несъгласията сред двамата.

Джоли продава каузи си за 67 млн. $ на компания на съветски паралия, която създава и дистрибутира Stoli vodka, плюс още над 370 марки алкохол в 170 страни по света. Така Брад Пит се оказва сътрудник и дели имението във Франция с човек - Юри Шефлер, за който министерството на финансите на Съединени американски щати твърди, че е съветски олигарх. За Пит това е изменничество - Анджелина продава каузи си, макар съглашението им да не го прави, и то тъкмо откакто Брад най-сетне съумява да получи 50% настойничество над децата. Тя не продава винарната, а пристрастеността на Брад, искайки да му навреди, твърди един от исковете против нея.

Пит пробва да анулира договорката, потвърждавайки че тя заплашва бизнеса поради намесването в него на човек с неприятна популярност и притежаващ марка, станала синоним на Русия по времето, когато войната в Украйна към този момент стартира.

В ответен иск пък Шефлер твърди, че е критик на Владимир Путин и се опълчва на режима му, а изказванията на Пит слагат репутацията на бизнеса с розето на Миравал под риск. Съдебната сага продължава, с нови и нови тъжби. Пит е спрял да пие - стартира да посещава " Анонимни алкохолици " още откакто Анджелина подава молба за бракоразвод. А през май тази година розето на Миравал беше оповестено за " Най-желаното розе от Прованс на света " от Le Figaro.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР