През пролетта на 1974 г. във Великобритания се провежда Евровизия“

...
През пролетта на 1974 г. във Великобритания се провежда Евровизия“
Коментари Харесай

ABBA предлагат стрийминг модел за спасение на музикалния бизнес след пандемията

През пролетта на 1974 година във Англия се организира „ Евровизия “ и всички приказват за това, че представителят на страната хазаин Оливия Нютон Джон може да стане победител . Ако тя заеме първо място с шлагера си „ Long Live Love “, това ще бъде третата победа на Англия в този страховит интернационален конкурс, който се организира от 1956 година И още никой не знае, че малко известна шведска група, основана единствено преди две години, ще съсипе всичко и песента й ще остане в историята като шлагер на всички времена.
завоюва това съревнование с песента „ Waterloo “, макар че Англия прави всичко допустимо, с цел да предотврати това давайки на шведите обидните нула точки, написа БГНЕС. Размишлявайки върху това след 47 години, Бьорн Улвеус, в изявление за Би Би Си, допуска, че британците, виждайки шведите като главната евентуална опасност, по този метод желаят да защитят своя участник. „ Възможно е да е било по този начин “, признава музикантът, „ тъй като след успеха британците бяха първите, които ни поздравиха, другояче по какъв начин можеш да обясниш обстоятелството, че техният съдийски състав ни даде нула точки? Изглежда по този начин беше остроумен проект ".
 Eminem надмина ABBA и Led Zeppelin в класациите във Англия Eminem надмина ABBA и Led Zeppelin в класациите във Англия
Eminem надмина ABBA и Led Zeppelin в петък, обявявайки връх за най-вече поредни албуми, оглавяващи к...
Но приказвал ли е тай със самата Оливия Нютон Джон за случилото се довечера? " Да, Фрида (Ани-Фрид Лингстад) беше другарка с Оливия и тя й призна, че не се съмнява в нашата победа, споделя музикантът. " Определено говорихме довечера, само че не си припомням това. Беше подобен безпорядък, че въобще не си припомням доста, като се изключи че на идната заран се говореше за нас по целия свят. За една вечер се превърнахме от непозната шведска група в международни звезди. Това е просто нереално “. За Улвеус и останалата част от групата на АББА спечелването на Евровизия е повратна точка в живота им. Скоро по-късно,по думите му, възнаграждения течали като река.
Това им дава свободата да маневрират и с времето да станат същински експерти и да се съсредоточат върху основаването на бъдещи шлагери като „ Dancing Queen “ и „ Gimme! “ („ A Man After Midnight “). Чували сме, че през последните месеци някои създатели на песни са били принудени да работят като водачи за Uber, с цел да свържат двата края, а други са били принудени да се откажат от авторските права върху песните си.
Фронтменът на групата „ Elbow “ Гай Карви, който работи дълго време в питейни заведения в Манчестър, преди да реализира финансов триумф, неотдавна съобщи пред комисия за стрийминг на музика, че актуалните условия за възнаграждение на музикантите заплашват бъдещето на музиката . Имайки поради всичко това, Бьорн разгласява отчет, озаглавен „ Вазстановяване на баланска в музикалния бизнес “.
Този отчет, в съавторство с MIDiA Research, се концентрира върху опустошителните вреди, нанесени от пандемията на международната музикална промишленост, и предлага вероятни решения на актуалните модели за стрийминг. Едно от предложенията е да се сътвори стрийминг модел , ориентиран към феновете на музиката, при който по-голям % от абонаментните средства отиват непосредствено към обичаните им реализатори - тези, които те слушат най-вече. Според Улвеус, 2020 е ужасна година за множеството реализатори, защото на процедура всички концерти са анулирани и те най-сетне схващат това, което текстописците са знаели от дълго време. И това може да послужи като подтик за бъдещи промени.
 ABBA записаха две нови песни след 35 години пауза ABBA записаха две нови песни след 35 години пауза
Любимата на няколко генерации група ABBA още веднъж се събра след 35 години разлъка. Музикантите даже са записали две нови песни дружно....
" Това беше доста, доста сложен миг, продължава музикантът, когато пандемията стартира предходната година, изпълнителите стопираха да вземат участие в концерти като изгубиха хонорарите си за тях. Но задоволително занимателно, когато стопираха да дават концерти, осъзнаха какъв брой малко в действителност те получават от стрийминг. Те са осъществили към 70% от облагите си от турнета и продажби на свързани артикули и по-късно е трябвало да живеят единствено от приходите от стрийминг ". " Е, помислих си: добре пристигнали в света на създателите на песни, тъй като те нормално живеят по този начин, те постоянно са в тази обстановка. Пандемията е ужасна по доста, доста аргументи, само че нейният плюс, съгласно мен, е, че тя акцентира ориста на създателите на песни, споделя Улвеус. " Сега има придвижване от двете страни на Атлантическия океан - във Англия, континентална Европа, Съединени американски щати и Канада - което се надявам нищо да не може да спре. И това придвижване може да трансформира 2021 в годината на песента ".
В изявлението 75-годишният музикант удостоверява, че групата му ще издаде пет дълго чакани нови песни тази година и че не има намерение да продава авторски права на старите си песни скоро като Боб Дилън, Нийл Йънг или Пол Саймън. Като причина той уточни удоволствието, което получиха от планове като филмите и мюзикълите „ Мама Миа ", както и идно пътешестване назад към бъдещето под формата на по този начин наречената„ аватар турне “ ABBA. Групата не се събирала пред обществено от 1982 година, отказвайки даже доста огромни възнаграждения.
Още през 2016 година беше оповестено, че групата ще се събере в цифров вид и ще се показа под името Abbatars през 2019 година Това събитие обаче беше отсрочено за известно време. В изявление за „ Тайм “ Улвеус разказа по какъв начин са основани техните аватари. Според него, музикантите са снимани от всички вероятни ъгли, помолени са да създадат мимика пред камерата, означават стратегически места с точки на лицата си и мерят главите си.
Въпреки че Улвеус отхвърля да разкрие детайлности за своите цифрови сътрудници, той не желае да се абонира за публични биографии, макар такива сполучливи филми като " Бохемска рапсодия " и " Ракетен човек ", основани на творбите на Фреди Меркюри и Елтън Джон, надлежно. " Не мисля, че в действителност се нуждаем от това ", споделя той. " Познавайки себе си, сигурно не желая никой артист, най-малко до момента в който съм жив, да ме играе на огромния екран. даже другите да биха го харесали. Разбира се, имаше оферти, само че не мисля, че ще се съгласим с това. "
 Хит на ABBA е Най-добрата поп ария за всички времена (видео) Хит на ABBA е " Най-добрата поп ария за всички времена " (видео)
През 1976 година именитата група ABBA показва за първи път песента " Dancing Queen ". Още с премиерата си, парчето се трансформира в абсолют...
Групата на ABBA в никакъв случай не се разпада публично , само че самият Улвеус напуща Агнета Фелтског през 1980 г. Песента от същата година „ The Winner Takes It All “ става химн на тяхната разлъка. Приблизително по същото време Бени Андерсон и Ани-Фрид Лингстад приключват връзката си отвън сцената. И в случай че почитателите на ABBA може да бъдат смутени от новината, че няма потребност да чакаме филм за техните идоли в близко бъдеще, самият Улвеус има вяра, че по този метод ще бъде по-добре. „ Би било доста печален филм, нали? ", пит риторично той.

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР