През предходното денонощие има 600 опита за нелегално преминаване на

...
През предходното денонощие има 600 опита за нелегално преминаване на
Коментари Харесай

МВР министърът шокира! Атакуват ни орди нелегални мигранти

" През предходното денонощие има 600 опита за незаконно прекосяване на границата ”, разгласи вътрешният министър Калин Стоянов. И посочи, че групите стават все по-големи.

Много мъчно бихме могли да пожелаваме Гранична полиция на автомагистралата. Ние търсим способи да уплътним обстановката на самата граница, а какво остава за автомагистралата. Това съобщи Стоянов по време на чуването му в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, съобщи БГНЕС.
-->
“Гранична полиция нямаме опция да използваме по автомагистралата при този напън, които имаме на границата ”, добави Стоянов.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разяснява, че е склонен, че няма по какъв начин да извадят хора от Гранична полиция.

Стоянов уточни, че от дейностите, които са подхванали, към този момент има резултат. “Предстои да уплътним още повече границата ”, посочи вътрешният министър. Той уточни, че преди подхванатите дейности опитите за минаване на браздата са били към 1000. “В рамките на една седмица има понижение от 29% на случаите и 37% в броя на лицата създали опит да минат границата ”, означи Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР