През последния месец руските войски са завзели селата Невелское, Орловка,

...
През последния месец руските войски са завзели селата Невелское, Орловка,
Коментари Харесай

Шойгу се похвали с 403 кв. км превзета украинска земя тази година

През последния месец съветските войски са завзели селата Невелское, Орловка, Тоненкое, и Красное в Донецка област и село Мирное в Запорожка област , декларирал съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от ТАСС.

Общо от началото на годината са " освободени " (така Русия назовава завзетите украински земи - бел.ред.) 403 кв. км територия , сподели Шойгу на тематична конференция с управлението на въоръжените сили на Руската федерация.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, че в случай че Украйна не получи обещаната военна помощ от Съединени американски щати, блокирана от разногласия в Конгреса , нейните сили ще би трябвало да се отдръпват " на дребни стъпки ", оповестява " Ройтерс ".

" Ако няма поддръжка от Съединени американски щати, това значи, че нямаме противовъздушна защита, нямаме ракети " Пейтриът ", нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди, сподели Зеленски. Това значи, че ще се върнем обратно, ще се оттеглим, малко по малко, с дребни стъпки. Опитваме се да намерим някакъв метод да не отстъпим.

Недостигът на муниции, сподели той, значи " би трябвало да се оправим с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем. Да създадем фронтовата линия по-къса. Ако тя се скъса, руснаците могат да отидат в огромните градове. "
 Генерал Сирски: Украйна се нуждае от по-малко бойци от плануваното
Генерал Сирски: Украйна се нуждае от по-малко бойци от плануваното

Той акцентира значимостта на тиловото обезпечаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР