През последните седмици на политическата сцена наблюдавахме един филм, в

...
През последните седмици на политическата сцена наблюдавахме един филм, в
Коментари Харесай

Политолог: Вчерашният ден в парламента не беше нещо, с което политиците ни да се гордеят

" През последните седмици на политическата сцена наблюдавахме един филм, в който всеки епизод завършваше със „ Следва продължение “, само че не е ясно какво да чакаме от сезона. Имаше обаче нещо, което остави не толкоз напрежение, колкото скука ", сподели пред Euronews Bulgaria политологът доцент Албена Танева.

" Вчерашният ден в Народното събрание не беше подобен, с който да се гордее всеки от участниците. Всички, които се намират там, са политически представители, само че би трябвало всички ние да осъзнаем какъв е смисълът и какво е смисъла на политиката. Нашите представители, от която и да е политическа мощ, са там, тъй като по време на избори са съумели да убедят задоволително огромни групи от хора, които са разпознали в тяхно персонален метод за посланичество. Работата на всички политици в Народното събрание е не просто да бъдат духовити, а имат цели, които могат да ни сплотяват - да разпознаваме някаква посока, в кояото вървим ", уточни още доцент Танева и добави:

" Ако от началото изглеждаше, че участниците знаеха какво вършат, към днешна дата се питаме дали знаят в действителност какво вършат "

" Логично беше договарянията да бъдат толкоз напрегнати и натоварени, тъй като сме в обстановка, която се случва за първи път у нас. Опитахме се да тестваме някаква непозната формула, наречена ротационно държавно управление, само че казусът беше сериозната поляризация сред двата субекта, които са в ръководството. Напрежението беше нагнетено в допълнение и се оказахме в обстановка на мъртва хватка сред двамата единствени вероятни сътрудници ", разяснява обстановката и политологът Теодора Йовчева.

По думите ѝ за нито една от политическите сили не е било главната концепция това да има предварителни парламентарни избори.

" Особено забавно в тази акция ще бъде по какъв начин политически сили, които ще бъдат съперници в България, след това ще бъдат част от европейски политически фамилии, които си сътрудничат в Европейския парламент ", уточни още Теодора Йовчева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР