През последните няколко месеца пропагандата в Северна Корея е променила

...
През последните няколко месеца пропагандата в Северна Корея е променила
Коментари Харесай

Пропагандата в Северна Корея отслабва хулите към САЩ

През последните няколко месеца пропагандата в Северна Корея е трансформирала тона и тематиката си .

Плакати и афиши, показвани в столицата Пхенян и други градове, нормално представяха Съединени американски щати като жесток империалистически агресор , а Южна Корея или Япония като отявлени съдружници на Вашингтон.

Ала гости в изолираната комунистическа страна настояват, че са видели тези плакати, сменени от агитация, в която се популяризира икономическия напредък на страната и доближаването сред Северна и Южна Корея .

 Тръмп: Северна Корея е опасност за Съединени американски щати
Тръмп: Северна Корея е опасност за Съединени американски щати

Натиск против Пхенян

Водещите официозни вестници в тоталитарната страна също са трансформирали тона си, което е знак, че страната стартира да свежда неотдавнашното дипломатическо топене до елементарните хора.

Огромното болшинство от севернокорейците нямат съвсем никакъв достъп до информация, тъй че държавните медии и пропагандата на режима имат надалеч по-голямо влияние, в сравнение с в други елементи на света.

С обичайното показване на Съединени американски щати като главен зложелател, пропагандата не стопира да демонстрира по какъв метод ще отговори Пхенян, изобразявайки ракети, разрушаващи Съединени американски щати или войски, които разрушават нашествениците.

 Тръмп: Северна Корея унищожи 4 огромни нуклеарни обекти
Тръмп: Северна Корея унищожи 4 огромни нуклеарни обекти

Както бе контрактувано на срещата в Сингапур

Плакатите са предопределени да въодушевяват патриотизма, да построяват доверие в държавното управление и да дават визия, че битките за живот са за по-голяма популярност на страната.

" Огромните плакати нормално се усилват, единствено когато нещата в интернационален проект са неприятни ", акцентира Андрей Абрахамиан от Университета Грифит пред БиБиСи, като добавя: " Те алармират за тежки времена и за по-твърда линия на Съединени американски щати към жителите на Северна Корея. Те понижават, когато напрежението отслабва . "

Така че когато времената са по-позитивни, пропагандата също ще бъде такава.

След месеци на закани с война, Северна Корея тази година организира исторически срещи на високо ниво както с Южна Корея, по този начин и със Съединени американски щати, обещавайки - въпреки и неразбираемо - да се откаже от нуклеарния си боеприпас и да работи за мир.

 Тръмп козирувал на военачалник от Северна Корея, в Съединени американски щати избухна скандал
Тръмп козирувал на военачалник от Северна Корея, в Съединени американски щати избухна скандал

Необикновен израз на почитание от американски президент

Чуждестранни гидове, които развеждат туристически групи в изолираната страна, споделят, че през последните месеци разказът на пропагандата отчетливо се е трансформирал .

На мястото на нападателната изразителност, в този момент фокусът е върху по-позитивни послания , като се приветства Декларацията от Панмичжон, подписана на срещата на високо ниво сред двете Кореи на 27 април.

" Всички антиамерикански плакати, които всекидневно виждам към пл. " Ким Ир Сен " и в магазините, всички те просто изчезнаха ", разкрива Роуън Биърд, тур управител в туристическа компания.

" От пет години работя в Северна Корея, като в никакъв случай преди не съм виждал да изчезват изцяло ", добавя той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР