През последните няколко десетилетия на мода са т.нар. офис площи

...
През последните няколко десетилетия на мода са т.нар. офис площи
Коментари Харесай

Помещение, което трябва да отиде в историята

През последните няколко десетилетия на мода са така наречен офис площи open space. Целта им е чиновниците да бъдат в едно помещение, което да улесни връзката посред им. С бързото нахлуване на технологиите обаче, това към този момент съвсем не е належащо. Дори се стига до случаи, в които двама чиновници седят един от различен безусловно на 3-4 метра и си пишат e-mail-и.

Плюсът на такива пространства е, че в тях могат да бъде изменена елементарно конфигурацията на работните места. Това става допустимо с помощта на двойния под и съществуването на модерните технологии.

Подобни офиси обаче имат и своите минуси. Изследване на експерти от Университета на Карлщад демонстрира, че този вид офис площи въздействат зле на душeвността на чиновниците. Те стават по-нещастни, а продуктивността им спада. „ Колкото повече хора са струпани на едно място, толкоз по-ниска е тяхната задоволеност от това, което вършат”, заключават те. При дребни и междинни работни колективи, надлежно с 3-9 и 10-20 чиновници, връзката е слаба, а неудовлетвореността от свършената работа – ниска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР